Horda förlorade seriepremiären med 3-0 borta mot tippade topplaget IFK Grimslöv.

– Vi mötte ett mycket bra lag men jag är inte nöjd med vårt agerande. Hoppas nu att det här blir en väckarklocka, sa en besviken Bennie Cederlund efteråt.

Förutsättningarna var perfekta för en toppmatch. Fin gräsplan, varmt och skönt. Ganska mycket publik på trevliga Furuskans.

Men det syntes direkt att Hordas spelare var tyngda av stundens allvar. Spelet fungerade inte och felpassningarna var många.

Hemmalaget, som också kommer från division fem, var mer taggat och oerhört löpstarkt.

Ändå höll Horda ställningarna till den 37 minuten då Tobias Johansson fick springa fri i en lucka mellan mittbackarna Jönsson och Elmblad och kunde lägga bollen förbi Roger i Haik-målet.

I andra halvlek kom Horda ut som ett nytt lag och dominerade spelet. Man skapade några halvchanser men rullgardrinen drogs ned när Sebastian Herbertsson sköt 2-0.3-0 kom sedan en kvart före slut på ett fint skott från Fredrik Stensson.

I Horda fungerade varken försvarsspel eller anfallsspel och alla är överens om att det bara är att glömma och gå vidare, närmast på fredag i lokalderbyt hemma mot Hjortsberga.

Laget: Andersson – Montero, Jönsson, Elmblad A , Schrewelius – Jarl, Gulldén, Elmbladh J, Lavesson – Svensson R, Braun. Avb, som spelade: Hagelqvist, Bengtsson, Ohlsson A, Arvidsson. Tränare Bennie avstod från att hoppa in.

Varningar: Gulldén, Bengtsson, Elmblad A och Braun (alla för ojust spel)