Jubel efter vinst i rysarmatch

Horda avslutade vårsäsongen på bästa sätt genom att i en dramatisk och spännande match slå Grimslöv med 3-2 på Munkavallen, halvtid 1-1. Därmed blev det revansch för 0-3 i seriepremiären i våras. Segerskytt blev Andreas Elmblad i 88:e minuten.

Segersången ljöd högt i Haiks omklädningsrum, bl a från Roger, Peter och Jarl

Segersången ljöd högt i Haiks omklädningsrum, bl a från Roger, Peter och Jarl

Det syntes direkt att Horda var på hugget och redan efter sex minuter slog Jakob Gulldén en drömpassning till Peter Braun som kom i

högerytterpopsition och elegant dribblade två man innan han lade bollen förbi Grimslövsmålvakten Per Johansson. Därefter dominerade Horda totalt

men fick en kalldusch i 18 minuten då Fredrik Johansson fällde en nästan fri motståndare. Domare Bennerth Johnsson, Värnamo hade bara att blåsa

straff och den satte Mikael Herbertsson dit.

Nu var det Grimslöv som tog över men deras snabba anfallsspel resulterade inte förrän fem minuter in i andra halvlek då Fredrik Stensson fick vådaträff på ett inlägg, något som lurade mål-Roger.

Mikael herbertsson kvitterar till 1-1, som synes med sträckt vrist


foto: Gustav Lindberg

Mikael herbertsson kvitterar till 1-1, som synes med sträckt vrist

foto: Gustav Lindberg

Nu började det bli gnälligt och hårda tag från båda sidor, men inte så att det urartade. Bennie Cederlundh gjorde några byten och satsade på tre man i anfallet. Det resulterade i mer tyngd och samtidigt som Hordaspelarna kämpade bäst ledde det till att man kunde vända matchen.Dock hade Grimslöv några klara frilägen och ett par stolpträffar.

14 minuter före slut forcerade Rickard Svensson in bollen förbi målvakten, som kom försent och istället rammade Svensson. Men bollen smet in och

därmed klarade sig grimslövsmålvakten från frilägesutvisning.

Två minuter före slut fick Andreas Elmblad på en kanonträff efter ett fint anfall. Bollen borrade sig in i nättaket från 16 meter.

Efteråt var Bennie mycket nöjd med samtliga spelare, inklusive avbytarna. Han tackade för en fin våravslutning och den andraplats segern innebar.

Laget: Andersson – Jarl, Montero, Johansson, Schrewelius – Braun, Gullden, Elmblad J, Lavesson – Arvidsson, Jönsson H . Avb, som alla pelade: Elmblad A, Olofsson, Petcovic, Widerberg, Svensson.

Varningar: Johansson, Arvidsson.

I Grimslöv framträdde mest forwardsspelarna Christoffer Mård och Mikael

Herbertsson.