Horda slog serieledarna Liljan.

Liljans målvakt avvärjer en farlig hörna i första halvlek. Johan Elmblad (nr 11) m fl är beredda att ingripa.

Liljans målvakt avvärjer en farlig hörna i första halvlek. Johan Elmblad (nr 11) m fl är beredda att ingripa.

I en dramatisk match på konstgräset i Värnamo lyckades Horda på fredagskvällen ( 1 juni) slå de dittills obesegrade seriefavoriterna Liljan med 2-1, efter underläge 0-1 i halvtid. Matchen var hård och jämn men Horda höll nerver och humör bäst i styr och avgjorde genom två mönsteranfall i andra halvlek.

Hemmalaget, som vunnit fem raka, inledde bäst på det för dem bekanta konstgräset. Redan i 8:e minuten tog man ledningen efter en markeringsmiss

i Hordaförsvaret efter inkast, Roger hade ingen chans på ett välriktat närskott. Efter den chocken repade Horda mod och började trivas bättre på underlaget. Spelet jämnades ut och Liljan fick se Horda ta över både vad gällde passningsspel och närkamper.

Trots underläget i halvtid var alla i laget överens om att detta skulle gå att vända. Tendensen var tydlig – Horda tog över medan hemmalaget gnällde på modige domaren Dan Andersson, Gislaved.

Redan efter 3 minuter iscensatte Jakob Gulldén, Johan K m fl ett fint anfall på vänsterkanten. Efter crossboll och smarta pass på högerkanten fick Lavesson bollen.1-1 blev följden.

– Jag drog två man och sköt. Redan när jag klippte till kände jag att den här den sitter, jag var helt säker, säger Johan efteråt.

Tio minuter senare var ett uppspel från ordförande Gulldén åter grunden för succe´. Den här gången på högerkanten, med en avslutning av Johan Elmblad, som forcerade in bollen efter retur.

Vid båda målen gick bollen som på ett snöre,härligt att skåda. Liljan kom tillbaka och tryckte på under allt större frustration. Två hemmamål blev korrekt bortdömda och resten tog Hordas storspelande försvar hand om. Roger bakom Elmblad, Montero, Fredrik J och Johan K gjorde en kanonmatch med brytningar, täckningar, luftdueller och lugnt spel i

krtiska lägen.

Efter sex minuters tilläggstid kom slutsignalen som lite av en befrielse. -En härlig taktikseger. Vi gjorde en kanonmatch, och vilka snygga mål sedan, sa tränar-Bennie efteråt. Mittfältet hade också stor del i vinsten, liksom forwards som kanske inte fick så mycket uträttat framåt men som var med och störde uppspel och jobbade bakåt. ”Bus” Bengtsson, Bennie och Arvidsson alternerade längst fram.

Laget: Andersson – Elmblad A, Montero, Johansson F, Karlsson J – Braun, Gulldén, Elmblad J, Lavesson – Cederlund, Arvidsson . avb : Bengtsson, Lundström, Lindberg U (dessa spelade), Johansson J, Haglund .

varning: Fredrik Johansson (ojust spel). Hemmalaget fick fyra varningar för olämpligt uppträdande.

I och med denna Hordaseger räddades spänningen i serien: Liljan leder på 15 skuggade av Horda och Araby på 13 p. Tabellen, se länken:

http://www.smalandsfotbollen.se/Table.aspx?TournamentId=45660