Horda Torpa 1-1 (0-0)

Målvakten räddade Torpa

Dom till synes mer eller mindre suveräna serieledarna gästade munkavallen. Horda som har visat upp ett bra spel på höstsäsongen hade som målsättning att tvåla dit serieledarna. Matchen började bra, Horda tog kommandot och spelade bra fotboll. Torpa var giftiga i kontringsspelet men den utmärkta backlinjen tillsammans med Björk i målet stod i vägen. Första halvlek slutade mållöst.

Den underhållande matchen fortsatte i samma spår i andra halvlek. Horda hade en riktigt bra period där Torpas målvakt radade upp förstklassiga räddningar. Men till slut så fick Johan (Måååsen) Karlson på en pangträff, varvid Horda tog ledningen. Efter det stod matchen och vägda, Horda backade hen lite och Torpa jagade en kvittering, frustrationen växte hos bortalaget och viss panik började sprida sig. I 85:e minuten lyckade Torpa få in en retur och något turligt kvittera. Dom sista minuterna blev rafflande, undertecknad skulle väl punkterat matchen i slutet men skottet gick över. En Torpa spelare fick en frilägesutvisning i matchens sista skälvande sekunder. Det resulterade även i en bra frispark på straffområdeslinjen. Adam sköt och Torpas målvakt gjorde en svettig räddning med knäet. Efter matchen uppstod en viss tumult mellan ett flertal Torpaspelare och en av Hordas spelare. Men detta lugnades snabbt ner och båda lagen tackade varandra och domaren för matchen. Referatet skulle tagit slut här men av någon outgrundlig anledning gav några av Torpas supportrar sig på domaren. Ledare i Torpa tillsammans med linjedomarna lugnade ner situationen.

Horda gör återigen en mycket bra match och om något lag var närmare 3 poäng så var det just hemmalaget. Hela laget står för en riktigt bra insats och ska ha stor eloge. Extra plus till försvarslinjen tillsammans med Frans.

Laget: Sebastian B, Johan K, Andreas E, Martin J, Rikard S, Johan L, Frans J, Jakob G, Erik G, Adam G, Johannes W. Avb: Henrik J, Peter B, Fredrik U, Andreas A, Daniel O

Mål: Johan K