Förlustfria höstsviten bröts

Hordas fina svit av förlustfria höstmatcher bröts när toppkandidaten Delary/Pjätteryd rättvist vann på Munkavallen med matchens enda mål. Det gjordes på ett slumpskott av Mattias Holm 20 minuter in i andra halvlek.

Horda försökte in det sista att kvittera. Här har Henrik Jönsson fått läge men nicker går utanför.

Horda försökte in det sista att kvittera. Här har Henrik Jönsson fått läge men nicker går utanför.

Horda hade egentligen bara äran och placeringen att spela för men gjorde ändå en tapper insats, framförallt i andra halvlek.

I den första skapade gästerna fem målchanser genom sitt vassa forwardpar Yossef Less och Fabian Årdh. Men bra försvarsspel och fina ingripanden av

”Landberg” – som nu gjorde comeback – hindrade nätkänning.

Dessutom var siktet dåligt inställt hos gästerna.

– Men det här laget var ändå det bästa vi har mött i år, enligt min uppfattning, sa spelande ordföranden Jakob Gulldén efteråt.

Horda hade svårt att komma till, men i andra halvlek blev det bättre. Faktiskt såg det länge ut som om Horda skulle kunna hjälpa Guddarp, för vilka man hyser en viss hatkärlek (”Guddarparen” Johansson var på plats) genom att knipa poäng. Men så kom Holms skott från trakten av hörnflaggan, en inte märkvärdig projektil som ”Landberg” missbedömde och stötte in i egen burgavel.

Horda gav dock inte upp utan skapade några halvchanser. Närmast var Adam Gustavsson som lade en fräsande frispark vid spelande tränarens, för dagen målvakt, Mikael Göranssons ena stolpe.

– En fin frispark, fattar inte hur Micke kunde hinna dit, sa gästernas lagledare Stefan Nilsson efteråt.

I Horda var backarna Senastian Björk, Henrik Bengtsson och Andreas Elmblad bäst den här soliga eftermiddagen inför 83 betalande åskådare.

En match återstår (borta mot Ling i Södra Ljunga) och Horda kommer att hamna i mitten av tabellen.

– Det får vi vara nöjda med. Särskilt roligt är det att det gått så bra i höst och att det handlar om uppåtgående, säger tränaren Bennie Cederlund,

som i går inte fick coacha på grund av nya avstängningsregler. Matchen dömdes lugnt och säkert av rutinerade Nebojsa Duric från Lessebo.

Han delade ut varningar till Henrik Jönsson och Henrik Bengtsson.

Laget från start: Johansson J – Bengtsson, Elmblad, Jonsson, Björk – Arvidsson, Gulldén, Jönsson, Lavesson (c) – Gustavsson A, Holmgren avb

(alla spelade) Montero, Olofsson och Karlsson H.