Andy matchhjälte när Horda tog 3 nya poäng

Efter två kalla frilägesmål av Andreas Arvidsson kunde Horda ta en ny trepoängare. Den här gången var det Guddarp som motvilligt fick ge sig hemma på svårspelade Kämpevallen. 1-2 blev siffrorna, halvtid 1-1.

Lika förvånad över "stimmet" som alla andra är Andreas Arvidsson , nu målskytt för fjärde matchen i rad.

Lika förvånad över "stimmet" som alla andra är Andreas Arvidsson , nu målskytt för fjärde matchen i rad.

Fem matcher i rad utan förlust. Nu kallas Horda med viss rätt ”höstens lag”. Spelet är uppoffrande, stabilt och organiserat.

Inte undra på att tränaren Johan Dreijer-Nilsson är nöjd – och stolt.

– Ingenting är ju klart och mycket återstår innan vi är på säkra sidan. Men vi har visat att vi är beredda att gå in och ta kampen och våra yngre spelare har plötsligt stigit fram, säger Johan, som öste beröm över sina dödströtta spelare i omklädningsrummet efteråt.

Efter en jämn och kampfylld första halvlek stod det 1-1. Guddarp hade ett visst övertag tills Johan Elmblad elegant spelade fram ”Andy” i djupled. Inget misstag, bollen rullades förbi duktige Guddarpsmålvakten Jerry Stansert.

Guddarp kvitterade i 40:e minuten genom Robin Bylander.

Med tilltagande kvällsvind i ryggen tog Horda tag i spelet i andra halvlek och en dryg kvart före slut skickade Henrik Jönsson fram en passning som Anton Lundström elegant skarvade till ”Andy” , som helt fri gjorde om bravaden .

– Mål i fyra matcher i rad. En förklaring till detta,tack?

– Vältränad och skadefri för första gången på länge. Och så har jag fått så många fina passningar på sistone. Känns som om jag är inne i världens stim, svarar nyblivne skytteligaledaren.

Johan, som blev avvisad från bänken sedan han protesterat mot en utebliven frispark för farligt spel, framhåller Andy samt mittbackarna Elmblad och Jonsson.

– Men för överraskande bra insatser svarade också ”Basse”, Filip, Adam, Anton och Erik. De stod upp när det blåste snålt, säger Johan.

– Sedan är jag glad över att ordförande Gulldén kunde stiga in direkt från blindtarmsbesvär till att göra en så stabil insats i andra.

Laget fr start: Johansson – Björk, Elmblad, Jonsson, Gustavsson A – Gustavsson Ph, Jönsson, Elmblad J, Gustafsson E – Widerberg, Arvidsson. avb : Gulldén, Lundström, Lavesson, Skänning.

Varning till Andreas Elmblad.

Domare: Magnus Olsson – borde varnat mer och tagit i hårdare.

En nöjd Johan tackar genomsvettiga Hordaspelare i omklädningsrummet efteråt.

En nöjd Johan tackar genomsvettiga Hordaspelare i omklädningsrummet efteråt.