Äntligen seger! Horda körde över Västboås i andra halvlek

Hoppet om fortsatt spel i division fem 5 lever i högsta grad sedan Horda sensationellt på måndagskvällen (10 aug) spelat ut tabellsjuan Västboås och vunnit med 4-2 (1-1) – siffror som kunde varit ännu större.

Nye tränaren Johan Dreijer-Nilsson var glad och kanske lite överraskad över det som hans spelare presterade.

Hoppet tändes när Johan Elmblad (skymtar tv) forcerade in kvitteringen.

Hoppet tändes när Johan Elmblad (skymtar tv) forcerade in kvitteringen.

– Dels hade vi en väldigt stark defensiv, bortsett från situationen som ledde till deras straff och ledningsmål, dels hade vi en härlig offensiv som ju ledde till fyra mål med chans på fler, sa Johan.

Hans första framträdande som tränare på Munkavallen blev succéartad.

Gustav Felander siktar länge och nickar med precision in ledningsmålet, 2-1

Gustav Felander siktar länge och nickar med precision in ledningsmålet, 2-1

Men det började dystert sedan Adam Gustavsson tvingats fälla en motståndarforward och domaren , gamle stormålvakten Mikael Göransson, Älmhult, dömt straff. 0-1 blev det på den genom Marcus Johansson, ett råskinn till back som ska vara glad att han inte blev utvisad.

Tre glada målskyttar och en kämpe fr v Henrik Jönsson, Gustav Felander, Johan Elmblad och Daniel Skenning.

Tre glada målskyttar och en kämpe fr v Henrik Jönsson, Gustav Felander, Johan Elmblad och Daniel Skenning.

Det blev en väckarklocka för Horda. Mer och mer tog Hordas mittfält över kommandot, anförda av dirigenterna Henrik Jönsson och Johan Elmblad , samtidigt som försvaret höjde sig. Efter ett fint anfall i 25;e minuten kunde Johan lirka in kvitteringen.

Lagkaptenen Johan Lavesson ledde den jublande allsången efteråt.

Lagkaptenen Johan Lavesson ledde den jublande allsången efteråt.

Vid det laget hade Horda tagit övert spelmässigt:

– Hela den sista timmen av matchen var det vi som dominerade. De skapade ingenting förutom stolpskottet som hamnade i ”lambergs” famn och reduceringen i slutminuterna, sa Johan.

Redan i upptakten av andra halvlek märktes det att Horda var på gång. Anfallen blev vassare och vassare. Efter en hörna seglade bollen ut till Gustav Felander som från straffpunkten fick tid att sikta med pannan och precisionsnickade in 2-1 i duktige bortamålvakten Tommy Anderssons vänstra kryss.

Det var upptakten till tio roliga minuter.

En elegant nickskarv av Henrik Karlsson friställde Henrik Jönsson som med en hård och välplacerad markkrypare ordnade 3-1 (23 min).

Två minuter senare lirkade Philip Gustavsson in 4-1 efter viss kalabalik – och det var nådastöten för de lite kaxiga och alltmer förvånade gästerna.

De reducerade till 2-4 med tio minuter kvar men var dels dödströtta, dels konfunderade över det som jumbolaget kunde prestera.

Horda från start: Johansson J – Björk S, Elmblad A, Jonsson M, Gustavsson A – Gustafsson E, Jönsson H, Elmblad J , Lavesson J – Felander , Karlsson H . avbytare som alla spelade : Arvidsson, Skenning, Gustavsson Ph, Lundström, Unbäck.

Alla gjorde en toppmatch men extra plus till ”Lamberg” , Jonsson, Jönsson , Lavesson, bröderna Elmblad och ”Kalle” Karlsson.

Varningar till Sebastian Björk och Andreas Arvidsson, båda för ojust spel.

Rutinerade Mikael Göransson assisterades av Andrew Sneath och Musafer Turcovic.