Raffinerat bottenmöte resulterade i 3 viktiga poäng

Striden tätnar

11, 15, 15, 15,17 numerären står för dom 5 lagen som för närvarande slåss om nytt kontrakt. Horda ligger på 15p precis över nedflyttnings sträcket.

Att det var en viktig match syntes i upptakten av första halvlek. Klevshult stod för långa bollar och Horda lyckades inte få ner kulan på marken. Efter 15 minuters flipperspel, lyckades Henrik K springa sig fri. När hanskulle avsluta blev han på sprungen bakifrån och Horda krävde straff och utv. Domarens bedömning var att Horda spelaren saktade ner och halkade. Strax innan blev Björk tvungen att utgå pga. skada, Klevshult spelade tufft och ofta ojust. Men Horda spelarna stod upp och kämpade vidare. Horda skapade chanser, många halchanser men ett par riktigt bra. Frans i stolpens insida, Johan E skott strax utanför. Men i 40min kom kallduschen. 1-0 efter tveksamheter i Hordas försvar. Henrik K fick utgå pga skada i slutet av första.

Ingen bra halvlek, mest riv och slit. Klevshult ville inte spela genom mittfältet, sökte långbollar på en av sina utmärkta forwards. Horda skapade mycket, men kom inte riktigt till.

Arvidsson kom in i anfallet, detta var ett lyckat drag, efter 3min spel 48:e min satt 1-1. Horda kommer in i en period dar chanser radas upp. Ännu en misstänkt straffsituation, Jönsson gör 2:an, domaren båser för mål, men AD visar offside kan diskuteras… Lave har ett par tre ricktigt bra lägen fispark och skott, Erik nickar i stolpen. Arvidsson nickar och målisen räddar, frågan är om bollen var inne (enligt välplacerade Horda spelare var den det) men domaren friar. Klevshult sticker upp och sånär rakar in kvitteringen när Lamberg tappar bollen, men Andreas E rensar.

Arvidsson löper i djupled, när han får passningen blir han överkörd av en Klevshultsback, tappar luften och får en armbåge i huvudet. Den efterföljande frisparken skruvar Lave hårt mot bortre stolpen, målvakten missbedömer och slår bollen i eget mål (75:e). Snöpligt för Klevshult men rättvist. Hemmalaget skapar efter detta ett par chanser, biter sig fast i Hordas straffområde och kvitterar på nick (80:e). Horda är inte nöjda med en pinne utan jobbar vidare. Philip som ersatt Lavesson springer sig fri och blir kapad, domaren pekar på straffpunkten (87:e). Jönsson placerar säker straffen vid stolpen 2-3 är ett faktum. Klevshult försöker desperat kvittera men Horda håller undan dom sista minuterna. Slutsignalen kommer samtidigt som Erik blir brutalt nedsparkad, Klevshults spelaren vill boxas men domaren avvärjer situationen.

Det var svårt att få slutord ur tränar Johan, anspänningen blev nästan för mycket, stundtals stod han bakom spelarbåset. Men när det väl blir dags så anser han att Horda gör en bra match, hade vi bara utnyttjat våra chanser bättre så…

En match som spelmässigt inte kommer gå till historien, men man kan inte klaga på dramatiken.

Laget: Johan J, Sebastian B, Martin J, Andreas E, Adam G, Johan L, Johan E, Frans J, Erik G, Henrik K, Henrik J. Avb: Fredrik U, Daniel S, Andreas A, Anton L, Philip G (alla spelade). Varning: Frans J