Förlust igen trots dominans

Trots stor dominans under större delen av speltiden blev det en ny tung förlust. Gästande IFK Grimslöv vann med 2-0 efter ett kontringsmål och ett långskott. Nu är det verkligen tungt för Horda AIK.

– Det verkar som om vi tappat självförtroendet, sa forwarden Andreas Arvidsson efteråt.

Åtta man innanför målgården, anförda av dominerande målvakten Per Jonasson, som här just åter en gång har avvärjt. Andreas A och Jönsson kommer till korta mot så många försvarare. foto: Reimer Johansson

Åtta man innanför målgården, anförda av dominerande målvakten Per Jonasson, som här just åter en gång har avvärjt. Andreas A och Jönsson kommer till korta mot så många försvarare. foto: Reimer Johansson

85 betalande, varav många från Grimslöv och Alvesta, hade kommit till Munkavallen denna pingstupptaktskväll. Någon hänryckning enligt pingstens budskap blev det dock inte, åtminstone inte för hemmalagets supportrar.

Självförtroendet var annars gott innan matchen och Horda tog mycket riktigt kommandot direkt. Första kvarten var Grimslöv knappt över halva plan och under samma tid skapade Horda flera halvbra lägen och inte mindre än fem hörnor – allt dock resultatlöst, mest på rund av gästernas målvakt Pehr Jonasson.

Mitt i Hordapressen kom Grimslöv fram i ett läge efter att mittfältet tappat bollen. Bollen hamnade till slut hos den väldige Klas Linden som resolut sköt bollen förbi Johan ”Landberg” Johansson.

Nu jämnade spelet ut sig men fortfarande med Horda som aningen mer dominant. Kallduschen kom i 40:e minuten när Sebastian Herbertsson elegant placerade ett markskott via två stolpar i mål. Dessförinnan hade Johan Lavesson skadat sig och fick utgå, med omdisponering som följd. Redan före matchen hade fö Martin Johnsson lämnat återbud, liksom en av de tilltänkta avbytarna – jobbigt för tränare Johan.

I andra kom Horda ut ännu mer taggat och rullade gång på gång upp gästerna, nu med kantspel. Inläggen var många men bollen studsade inte Hordas väg innanför straffområdet. Eller så avvärjde målvakt Jonasson, eller saknades effektivitet hos Haik:arna. Tre frisparkslägen sumpades också.

Tränare Johan Nilsson var med rätta grymt besviken och ville helst slippa kommentera den här motgången mot sina tidigare adepter.

Lagkapten Henric Jönsson ansåg för sin del följande:

– Min uppfattning är att vi spelade ut våra gäster nästan hela matchen. Vi vinner nästan varenda närkamp och nickduell men så saknas det något under sista tredjedelen.

Grimslövs tränare ”Bengan” Österdahl ansåg att den största anledningen till segern var att man fick det första målet i matchen.

– Jag hade inte räknat med en sådan intensiv Hordapress i början, men när vi stod emot och vi fick ledningen var mycket vunnet. Då kunde vi skapa trygghet i försvarsspelet. Men när Hordapressen på slutet blev ändå hårdare kändes det lite oroligt.

I Horda gjorde ”Landberg” tre-fyra fina räddningar. Målen kändes för billiga rent försvarsmässigt och Martin Johnsson saknades i mittförsvaret. Han var dock och tittade på matchen, liksom Gulldén, som var med på lagrapporten utan att klä om???

Robert Lundahl och Erik Gustafsson stred tappert, liksom Jönsson och bröderna Elmblad och Thai Tan Bui. Forwards kom aldrig till skott eller var för sent på det, trots ambitiöst springande.

Nu är det förstås skärpning som gäller annars är Haik på väg mot avgrunden. I dag hoppas vi få se flera A-lagsaspiranter göra bra ifrån sig i B-laget hemma på Munkavallen. Nästa bortamatch är mot Eneryda fredag 28 maj.

Laget mot Grimslöv 21 maj: Johansson – Gustafsson Ph, Elmblad A, Sundell Jack, Skenning – Gustafsson E, Jönsson, Lundahl, Lavesson (ut, skada 25) – Elmblad J – Arvidsson, Widerberg. avb: Tan Bui, Gulldén.

Domare: Zoran Zezovski, Växjö – helt ok. Varning till Andreas Elmblad.