Otur bakom förlust i Eneryda

Horda gjorde en bra insats borta mot svåra Eneryda och tog också ledningen. Men sedan slog oturen till och matchen vände.

Till slut blev de missvisande förlustsiffrorna alltför stora , 5-1.

Niklas Allde´n var aningen ringrostig och hade mycket att stå i. Han kom in i matchen direkt när han tar hand om den här hörnan.

Niklas Allde´n var aningen ringrostig och hade mycket att stå i. Han kom in i matchen direkt när han tar hand om den här hörnan.

Redan före matchen tvingades Johan Elmblad och målvakten Johan Johansson lämna återbud. För tränar-Johan blev det att ta till en paniklösning i form av kompisen Niklas Alldén, målvakt i Horda 1995, som inte spelat fotboll på tre år.

Niklas gjorde en kämpamatch trots ringrost, trötthet, ett uppslaget sår vid ögat med åtföljande tunga bandage som besvärade utblicken och till slut en sträckning i det otränade högerbenet…Takterna ändå satt i och Niklas började med att rädda ett friläge redan efter tio minuter, dock var det då ögonskadan uppstod.

Horda startade annars bäst och dominerade rätt rejält. Utdelning kom efter en kvart när Robert Lundahl med ett stenhårt pressat skott på frispark ställde hemmamålvakten chanslös.

Mitt i den följande Hordadominansen kunde hemmalaget turligt kvittera (32 min) efter försvarschabbel som ledde till en närkamp vid straffområdeslinjen och följande motlägg som seglade in bakom Niklas.

Tio minuter senare gjorde hemmalaget 2-1 men i paus var det ändå beslutsamhet som rådde. Dock slog oturen till igen när bollen 2 minuter in på andra halvlek träffade domaren i huvudet så att den hamnade hos en hemmaspelare i fint läge , varvid denne kunde prickskjuta 3-1 förbi en överraskad Niklas.

– Ja, jag kunde ju inte gärna gå upp i rök. Visst hade ni otur, men vi domare räknas som en död punkt i alla sammanhang, sa domaren Henrik Nilsson, Rottne, beklagande efteråt.

– Där kändes det som att luften gick ur oss, sa Johan Nilsson efteråt.

I fortsättningen blev det att jaga och flytta fram spelare varvid hemmalaget kunde kontra in fyran och femman.

– Jag tycker ändå att vi gör en helt okay match. Nu gäller det bara att hänga i och slicka såren inför hemmamatchen nästa söndag, sa Johan.

I Horda var det många som gjorde sitt bästa. Thai Tan Bui som fick förtroendet som vänsterback gjorde en plusinsats, liksom mittbacken Martin Johnsson samt Robert Lundahl och Henrik Jönsson på mittfältet. Ett välkommet tillskott var Edwin Karidic.

Varningar till Gulldén och Lundahl.

Laget från start: Alldén – Gustafsson P, Johnsson, Gulld´n, Tai Tan- Gustafsson E, Lundahl, Karidic, Lavesson – Arvidsson, Jönsson . avb, alla med: Bengtsson H, Skenning, Ljunggren, Nilsson Johan.

Vilken kämpe! Niklas spelade nästan hela matchen med ett fult jack intill ögat.

Vilken kämpe! Niklas spelade nästan hela matchen med ett fult jack intill ögat.

Hordajubel. Robert Lundahl har krutat in 1-0 på frispark efter 15 minuter.

Hordajubel. Robert Lundahl har krutat in 1-0 på frispark efter 15 minuter.