Oavgjort mot Vissefjärda kändes som förlust

Poängkap för andra matchen i rad. Men den rätta glädjen hade svårt att infinna sig efter 2-2 hemma mot tabelltian Vissefjärda. En missad straff och gästkvittering 3 minuter före slut kändes både onödigt och tungt.

Vissefjärdas tunge forward Marco Fransson har elegant lobbat bollen över "Landberg" , som sträcker sig förgäves och får notera 0-1 i 6:e minuten . foto: TL

Vissefjärdas tunge forward Marco Fransson har elegant lobbat bollen över "Landberg" , som sträcker sig förgäves och får notera 0-1 i 6:e minuten . foto: TL

Med nyvunnet självförtroende efter 2-2 borta mot topplaget Åryd senast, och med helt ordinarie lag, tog sig Horda an Vissefjärda. En ganska bra match gjorde hemmalaget, men marginalerna var inte på Hordas sida.

Nykläckta knott plågade publiken på Munkavallen den här fredagskvällen och matchupptakten blev inte heller rolig. Gästernas väldige – och tekniske – forward Marco Fransson kom loss på högerkanten och lobbade elegant in 0-1 bakom Landberg som sträckte sig i all sin längd men tvingades kapitulera. Ännu ett baklängesmål i upptakten!

Men Horda reste sig direkt och började få ordning på både spel och positioner. Efter 19 minuter kvitterade Horda genom Johan Elmblad.

– Det var en kamp mellan mig och deras målvakt. Jag kom högst och fick huvudet på bollen, säger Johan, som nu överlägset leder interna skytteligan.

Han skulle senare göra ledningsmålet 2-1 i andra halvleks 38:e minut , elegant framspelad av Johannes Widerberg som kom ned till kortlinjen och lade bollen snett inåt-bakåt.

Innan dess hade både gästerna och hemmalaget skapat en del chanser medan bollinnehavet var helt jämnt mellan de båda bottenkrigande lagen. Den främsta möjligheten hade Johan Lavesson 8 minuter in på andra halvlek när Horda fick en korrekt utdömd straff sedan Johan Elmblad blivit felaktigt och bryskt tacklad. ”Lave” valde den här gången att kruta på för fullt. Bollen tog i ribban och studsade ned. Det såg ut som om ”Lave” fastnade med foten just som han sköt.

– Jovisst gjorde jag det, men det är ingen ursäkt. En straff skall vara mål så självfallet är jag väldigt besviken på mig själv. Men det känns som om jag trots hård träning och viktminskning inte kommer riktigt rätt på det hela i år, sa Johan efteråt.

Det såg alltså ändå ut att ordna sig när Elmblad gjorde 2-1.

– Vi borde förstås ha stängt matchen, men det klarade vi inte. Annars gör vi en inte så spelmässigt bra match, men det vi presterar borde varit fullt tillräckligt för att vinna mot den här sortens motstånd. Men vi gjorde misstaget att falla in i deras trall med att tjonga och springa, sa tränaren Johan Nilsson efteråt.

Tre minuter före slut får Andreas Lorentzon och en lagkompis varsin chans att ouppvaktade överlista ”Landberg” och på den retur som vår målvakt tvingades lämna kunde Andreas lägga in kvitteringen och fastställa slutresultatet.

Gästernas coach, Christer Rantanen, tycker att resultatet var ganska rättvist:

– Vilket lag som helst kunde vunnit det här. Horda brände en straff och vi brände frilägen. Ganska jämnt var det.

Hans lag hade sina toppar i biffiga forwards som Anton Malmqvist och Marco Fransson, men även Anton Nilsson var bra, liksom högljudde men engagerade – och kompakte – målvakten Johan Weidner.

I Horda höjde sig ingen mer än tvåmålsskytten över mängden, möjligen hans brorsa Andreas. De flesta slet och gjorde sitt jobb, men, som rutinerade Johan Elmblad påpekade , ”vi måste öka tempot och ösa på när det är vi som har övertaget. Nu går det för sakta, och långsamt ska man spela mot lag som är överlägsna och det var sannerligen inte Vissefjärda”.

Hur som helst var detta andra matchen i rad som innebar poäng. Resultaten i övrigt innebär att serien delat sig lite grann och att en kvartett av lag ligger inom räckhåll för Horda – som närmast möter topplaget Hovshaga borta den 29 juni i Växjö. Till den matchen är tyvärr både Jakob Gulldén och Robert Lundahl avstängda pga tre varningar.

Laget från start: Johansson – Gustafsson Ph, Elmblad A, Johnsson M, Jarl – Gustafsson E, Gulldén, Lundahl, Lavesson – Jönsson, Elmblad J avb: Arvidsson, Widerberg, Ljunggren, Tan Bui och Johan Nilsson.

Domare: Ali Ramadani, Växjö – ville stävja olämpligt uppträdande med gula kort, några kändes hårt och förhastat utdömda. Bedömning av ojust spel var dock helt OK.

Publik: 50.

Johan Lavesson har krutat straffen i ribban bakom en bortfintad Johan Weidner. När bilden tas är bollen på väg tillbaka till Johan, men ingen kan greppa returen. foto: Henrik Karlsson

Johan Lavesson har krutat straffen i ribban bakom en bortfintad Johan Weidner. När bilden tas är bollen på väg tillbaka till Johan, men ingen kan greppa returen. foto: Henrik Karlsson

Horda jublar efter Johan Elmblads 2-1 med bara 7 minuter kvar. foto: TL

Horda jublar efter Johan Elmblads 2-1 med bara 7 minuter kvar. foto: TL