Oavgjort mot Ingelstad, Två minuter från seger

Känns visan igen? Baklängesmål i slutminuterna! Den här gången var det två poäng som försvann när Horda inte lyckades försvara sin ledning mot Ingelstad tiden ut. Därför infann sig inte den rätta glädjen trots en fint genomförd match.

Johan Lavesson jublar sedan han överlistat exallsvenske Björn Stringheim. foto: Reimer Johansson

Johan Lavesson jublar sedan han överlistat exallsvenske Björn Stringheim. foto: Reimer Johansson

Horda mönstrade ett starkt lag och dominerade stundtals stort i matchen mot seriefemman.

– Det är ju lite konstigt att ni bara har sex poäng. Horda är ju mycket mer fysiskt starka än vi och många andra lag, plus att ni spelar fin fotboll. Så vi var inställda på en svår match och det blev det ju, sa Ingelstads lagledare Lars Lundqvist efteråt.

Under första halvlek hände egentligen inte så mycket i chansväg. Lagen hamnade i en sorts ställningskrig och spelade fin fotboll men utan att chansa framåt huvudlöst. 0-0 i halvtid var helt rättvist.

I andra tog Horda över mer och mer, men Ingelstad var inte ofarliga när de stack emellan. Efterhand fick dock Hordas säkra försvar mer att göra. Dramatiken lät vänta på sig tills en kvart återstod. Då blev Andreas Arvidsson onödigt utvisad sedan han fått sitt andra gula kort för bortsparkad boll – ett riktigt hjänsläpp som Andy beklagade efteråt. Då verkade det tungt för Horda, ända tills Henric Jönsson med en genialisk passning hittade Johan Lavesson i 82 minuten. Johan , som gjorde ett väldigt fint inhopp, drog till med vänstern och ställde exallsvenske målvakten Björn Stringheim.

– Jag har inte varit riktigt i form tidigare , men känner jag mig vältränad och riktigt på gång. Därför var det ett härligt kvitto att få göra det här målet. Synd bara att vi inte kunde knyta ihop säcken, sa Lavesson efteråt.

Ingelstad satsade sista tio hårt på kvittering, men ett klokt omdisponerat Horda bemästrade attackerna – ända tills två minuter återstod. Då lyckades gästernas lagkapten Daniel Carlsson forcera in kvitteringen. Dessförinnan hade ”Landberg” tvingats göra en ”Gordon Banks”, dvs vända i luften och relexrädda på ett tremeters närskott – så direkt oförtjänt var inte kvitteringen.

Men bitter för Horda förstås och tränare Johan Nilsson var grymt besviken efteråt och ville slippa kommentera. Flera av spelarna ställer sig frågan varför detta med baklängesmål ständigt inträffar, näst senast även mot Hovshaga. Något att grubbla på…

Men hela laget konstaterar att i de senaste fyra matcherna har det blivit poäng utom mot just Hovshaga (1.2).

– Vi klarar det här. Höstsäsongen är vår starkaste sida, säger ”Landberg”.

Horda hade sina toppar i Johan Elmblad, Henrik Jönsson, Jakob Gulldén, Carl Rydh och nyblivne pappan Martin Johansson – GRATTIS.

Varningar till Franz Jarl , Martin och två gånger om för ”Andy”.

Mycket bra domare var Per Uppsäll, Virestad – elitdomare och möjligen något överkvalificerad för denna uppgift.

Publik: 33

Hordas lag: Johansson – Gustafsson Ph, Elmblad A, Rydh, Johnsson – Jönsson, Sundell Jack, Jarl – Widerberg, Elmblad. avb: Arvidsson, Nilsson J, Senning D.

Vårsäsongen avslutas med tredje matchen efter vändningen när Horda möter Liatorp borta på onsdag kväll.

Varför så dystra. Tre av Hordas viktigaste kuggar bakom poängen, men riktiga glädjen ville inte infinna sig förrän senare (på grillfesten). fr v Johan "Landberg" Johansson, Henrik Jönsson och Johan Lavesson foto: Reimer Johansson

Varför så dystra. Tre av Hordas viktigaste kuggar bakom poängen, men riktiga glädjen ville inte infinna sig förrän senare (på grillfesten). fr v Johan "Landberg" Johansson, Henrik Jönsson och Johan Lavesson foto: Reimer Johansson

Östers förre stormålvakt, exproffset Björn Stringheim gjorde flera svettiga räddningar. Här kniper han bollen framför Hordas anfallare. foto: Reimer Johansson

Östers förre stormålvakt, exproffset Björn Stringheim gjorde flera svettiga räddningar. Här kniper han bollen framför Hordas anfallare. foto: Reimer Johansson