Jaha, så var det sommar och semester, och visst ska det bli gott. Har varit en minst sagt tuff vår, men det återkommer jag till.

Starten var ju tragikomisk, seriefavoriten Hovshaga stod för motståndet och vi fick knappt ihop 11 lirare… Sjukdomar i massor gjorde att man var glad att komma till spel, detta med en storförlust som följd.

Efter denna holmgång spelar vi tre matcher där vi är riktigt bra, ska ha kanske 9 poäng men har bara tre… Och det är målskyttet som bråkar med oss. Detta gör att vi blir stressade och har efter detta ett par, tre matcher som inte är bra, vi vill mycket på egen hand och självförtroendet är inte vad det bör vara. Vi tar oss dock samman och hittar någorlunda tillbaks, och avslutar med en handfull matcher som är bra. Men, faktum kvarstår, vi är inte i närheten av att få den utdelning som förtjänar. Bortdömda mål, kvitteringar på övertid (från motståndare), nervösa misstag i slutet och främst… MISSADE MÅLCHANSER I KUBIK! Helt otroligt vad det kan gå troll i bollen.

Man låter som en papegoja som upprepar sig efter varje match… Vi var värde men… Vi ledde men… Vi avgjorde men…

Om tur och otur jämnar ut sig så, bäva månde motståndarna i höst!

Tränarens Plus

+

Gubbarna! Vi är många trasiga, men Jakob, Robban, Lave m fl krigar på och jag vet hur ont det gör. Men främst Johan E, inte nog med alla mål, hade alla varit så seriösa och målmedvetna så vet jag inte var det hade slutat. En förebild på massa sätt!

++

Moralen. Vi har krigat och slitit och har gjort det i ett, i ett, i ett… Vi ska avgöra och vi är bestämda men det är stolpe ut, men vi vara stolta över att vi i uppförsbacke krigar på.

+++

Lagspelarna.

Andreas Elmblad, åker land och rike för laget vilket är otroligt. Frans som sliter ont utan att gnälla och höjer alla i laget. Landberg som spelar knäskadad och blir sönderpepprad varje träning utan ett pip. Jakob som är 60 i kroppen men bara kör på. Calle Rydh som hjälper oss och tillför på ALLA plan med ett leende och utan knussel, och sist men verkligen inte minst… Skenning! Har varit med i alla matcher, A och B nära nog och det är grymt lagarbete! Erik, Lave, Martin mfl, Jag glömmer er icke! Tänk om alla tänkte som dessa herrar, finns mkt att lära!

Tränarens minus

Domare… Sorry Torsten men bara en sak… Kära rättskipare, åk inte till match med inställningen att det är tråkigt, ingen ska få säga något (oavsett vad man säger), alla hatar dig… Prova med ett leende och en positiv attityd, så har vi alla roligare. Och alla gör vi fel, våga erkänna, det gör klimatet på plan mycket lugnare!

– –

Träningsflit. Vi är en liten trygg skara, men det är för få. Vi måste, alla, upp i träningsflit! Nu om någon gång är det oerhört viktigt, och vi måste stå upp för varandra nu, allihop och INGEN glömd. Kan Andreas Elmblad så

– —

Otur. Visst, man förtjänar tur och det är enormt sant! Men detta är nått annat… Hur många motståndare har inte sagt; Om ni spelat såhär varje match hade ni legat i toppen… Problemet är det har vi gjort för det mesta! Nu måste det vända och det ska vi kriga oss till, jag längtar till hösten för då ska det jämna ut sig! Och vi ska förtjäna det!

Till sist;

Nu vilar vi till torsdagen den 29:e då det blir en match i Vislanda, så även den 30:e och tillsist den 31:e. Detta är en lördag, och om det önskas så bjuds det på lite grillat i Alvesta efteråt.

Sedan startar vi träningen på måndagen efter och tränar sedan tisdag, torsdag och fredag. Sedan hoppas jag på en heldag på lördagen den 7:e, med lite partaj. Boka den dagen i vilket fall!

För er egen skull, och Hordas, håll igång under semestern med ett par pass i veckan. När vi kör igång så blir det fart, allt för att vända trend i höst!

Väl mött och vila skallarna, inte benen…