En poäng efter kämpamatch i Furuby

Nu är Horda svåra att besegra. På måndagskvällen (16 aug) blev det en ny värdefull poäng efter 1-1 borta mot Furuby. Hordas kvittering tillkom efter ett mönsteranfall på högerkanten ,typ landslagets drömmål i förra veckan. Även en ”segerpyts” var inne i slutet – men dömdes bort för offside, korrekt men hårfint.

Horda skapade massor av hörnor, men ingen resulterade.

Horda skapade massor av hörnor, men ingen resulterade.

– En riktig kampinsats. Bra krigat igen, konstaterade tränar-Johan efter matchen mot ett Furuby som under sommaren hade förstärkt och nu var betydligt bättre än i mötet på Munkavallen i våras.

Sedan Henrik Jönsson fått feber innan match tvingades Johan till lite ändringar. In i startelvan gick Johannes Widerberg , som dock fick ge upp efter en timme på grund av en sträckning i låret. Unbeck ersatte.

Matchen var helt jämn hela första halvlek. Båda lagen skapade lite halvchanser. Det mest dramatiska som hände i första halvlek var att Johan Johansson i målet blev fult påsprungen sedan han greppat bollen. Men efter tre minuter i horisontalläge reste sig kämpen ”Landberg”. Snudd på rött kort var det där, liksom när Johan Elmblad rann igenom och blev hakad i friläge. Domaren Lars-Olof Fransson, som annars var med på det mesta, hade fel vinkel vid båda tillfällena och det får man kanske acceptera.

I andra halvleks upptakt gjorde hemmalaget 1-0 efter en hörna, vilket föranledde Johan att så småningom omgruppera. Upp med Erik Gustafsson i kedjan (när Widerberg tvingats gå ut) och in med Fredrik Unbeck på höger mittfält.

Kvitteringen kom i 65:e minuten efter ett mönsteranfall, alltså: Gulldén till Unbeck, denne ut till Erik i full fart på högerknaten, ett perfekt inlägg som Johan Elmblad styrde in med en volleybredsida.

Ett allt tröttare Furuby, som mötte ett tungt Horda, släppte sedan till massor av hörnor och blev allt mer tillbakapressade. å en perfekt lagd frispark nickade Erik i mål, men jublet kom av sig när assisterande domaren B-O Lindwall stod med flaggan uppe – och jo, det var nog korrekt såvitt denne skribent kunde bedöma (stod i linje). Men hårfint var det.

När slusignalen gick efter ytterligare Hordapress och några halvfarliga framstötar från hemmalaget, var båda lagen nöjda.

– För oss var det viktigt att inte förlora. Då hade vi haft sex poäng upp till Furuby ovanför strecket, nu är det fortfarande bara tre, sa Johan, som var nöjd med de flesta men framhöll Anton Ohlsson, Franz Jarl och Erik Gustafsson, som var inblandad i det mesta. Bra insatser också av Martin Johnsson och Johan Elmblad. Och Lavessons knä höll för en hel match.

Laget: Johansson – Gustafsson Ph, Ohlsson, Johnsson, Jarl – Gustafsson, Lundahl, Gulldén, Lavesson – Elmblad, Widerberg. avb: Unbeck, Thai och Johan själv, de två sistnämnda hoppade inte in.

Varningar: Gulldén, Widerberg och Lundahl.

Nästa match är på måndag mot Delary/Pjätteryd hemma. Kom och stötta!

Erik stoppar bollen medan Jakob, Anton, Lundahl och Franz är beredda att ingripa

Erik stoppar bollen medan Jakob, Anton, Lundahl och Franz är beredda att ingripa

Säker domartrio med Lars-Olof Fransson (mitten) som huvudansvarig - missade nog en frilägesutvisning när Elmblad var igenom, men annars såg de allt...?

Säker domartrio med Lars-Olof Fransson (mitten) som huvudansvarig – missade nog en frilägesutvisning när Elmblad var igenom, men annars såg de allt…?

Erik Gustafsson var bra både som mittfältare och forward. Här blir han hakad just när han ska skjuta, med frispark som följd.

Erik Gustafsson var bra både som mittfältare och forward. Här blir han hakad just när han ska skjuta, med frispark som följd.