Sista matchen blev en plågsam påminnelse över ett tungt år.

Vissefjärda – Horda 1-1 (0-1)

En direkt avgörande match i den sista omgången med lagen som är inblandade är det bästa tändvätskan av allt. Dagen till ära blev det buss, allt för att spelarna skulle få fokusera Horda var piskade att vinna matchen, för att säkra kvalspel.

Allt började bra. I 15:e minuten gav skyttekungen Johan Elmblad Horda ledningen, efter ett snyggt anfall assisterad av Henrik J. Hordas plan var att förlägga spelet på motståndarnas planhalva, detta lyckades man bra med. Vissefjärda hade svårt att få igång spelet och Horda höll i taktpinnen. Philip lyckades få gult kort efter att ha skrikit ”titta”. Frans fick två något billiga varningar vilket olyckligtvis renderade i ett rött kort efter ca:40min. En ledning med två mål hade varit mer rättvist.

Halvtid och om man bortser från en man mindre ett bra utgångsläge. Horda blev pressade i början av andra halvlek och lyckades inte komma upp i planen. Dock lyckades inte Vissefjärda skapa några riktiga chanser. 1-1 kom som ett slag i magen i den 55:e minuten, ett bra skott ribba in. Just innan detta hade tränar Johan blivit uppvisad på läktaren efter att ha trampat utanför den tekniska zonen med 15cm. Direkt efter målet ändar Horda om till en trebackslinje. I och med detta öppnas matchen något, Horda Pressar men Vissefjärda sticker upp i kontringar. Ett par situationer i andra halvlek kommer bli matchavgörande.

Johan E får en smäll men domaren ger honom fördel, han lobbar från långt håll bollen mot mål. Nämnde rättsskipare tar av någon anledning beslutet att blåsa av och ge Horda frisparken. När signalen ljuder seglar bollen vackert in i bakom Vissefjärdas målvakt. Domaren tar sig för pannan och erkänner sitt misstag. Stort, men till föga hjälp.

Vissefjärda tilldöms en straff efter att Erik fått ett skott i magen och fått bollen på armen. Lite tveksamt men ändå ok. Straffen räddas av målis Johan.

Med 5min kvar blir Johannes nermejad i straffområdet av Vissefjärdas målvakt. Huvud domaren säger att han inte ser situationen, och AD tror sig se att det var utanför straffområdet. Horda får en frispark och målvakten tilldöms gult kort. Johannes är 100% säker på att han är med god marginal innanför linjen… Trots forceringen i slutet lyckas inte Horda få in bollen i mål. Därmed är säsongen slut och Horda får ta nya tag i Div. 6 nästa år.

Laget: Johan J, FranZ J, Andreas E, Martin J, Philip G, Edwin, Jakob G, Erik G, Henrik J, Johan E, Johannes W. Avb: Henrik K, Henrik B, Thai

Varningar: Franz 2(utv), Johan E, Andreas E, Philip G

Tack till alla som har ställt upp i år, spelare, ledare, supportrar, sponsorer osv.

Föreningen avslutar året med Höststädning lördagen 9 oktober, mer information kommer inom kort på hemsidan.