Horda förlorade mot serieledarna

Horda spelade med en man mer i över en timme mot serieledarna Eneryda. Men mot ett starkt försvar lyckades man inte göra något mål, trots ett visst spelövertag. Två straffar för gästerna innebar förlust 0-2.

Fasta situationer, en inga direkta målchanser. Här kniper gästernas målvakt bollen framför bland andra Johan Elmblad. foto: Reimer Johansson

Fasta situationer, en inga direkta målchanser. Här kniper gästernas målvakt bollen framför bland andra Johan Elmblad. foto: Reimer Johansson

Eneryda, som hade elva raka segrar, började bäst och tog också ledningen på en straff efter en kvart. Gästernas Patrik Sjöblom angreps bakifrån vid ett inlägg som han mycket väl kunde ha nått precis framför mål. Marcus Petersson lade kallt in straffen till vänster om ”Landberg”.

Spelet hårdnade till efter detta och i 24:e minuten blev gästernas Jon Bengtsson utvisad för grov förseelse. Efter en närkamp med Andreas Elmblad gav Jon ifrån sig en eftersläng och domaren Magnus Olsson tog upp det röda kortet direkt.

– Såklart det var rätt att visa ut mig. Helt rätt av domaren. Jag försökte sparka den där killen men jag träffade honom faktiskt inte, sa Jon efteråt.

Nu är det ju så att även försök till spark (som inte träffar) renderar utvisning direkt enligt regel 12, så här blev det rätt. Bra av Jon att medge!

Med en man mer kom Horda bättre in i matchen men lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Eneryda valde att bevaka sin ledning och hade ett säkert försvar, som anfördes av målvakten Markus Åberg och Marcus Johansson, plus en rad spelare som jobbade hem och var duktiga.

I andra halvlek fortsatte Hordas dominans. Lite hetare chanser skapades, men aldrig riktigt farliga. Ett skott av Andreas Elmblad, en nick av broder Johan, bollen på linjen och inte inne (se bild) och ett skottläge av Henrik Bengtsson efter ett fint anfall – det var det hetaste.

En kvart före slut fick Horda ett kontringsläge varvid Andreas Elmblad gjorde en glidtackling. Frågan är om bollen eller benet träffades – förmodligen båda – men Olsson blåste åter straff, som samme Marcus Petersson lade i nät.

Något riktigt målläge hade sedan Horda inte , utan att det blev att inkassera en förlust.

– Tycker ändå vi spelar jämnt mot detta topplag både före och efter utvisningen. Vi har våra chanser, men till slut visar det sig att det är ett topplag som möter ett bottenlag. Av spelstyrka att döma är det definitivt inte representativt med att det skiljer 30 poäng emellan oss, säger Johan, som den här kvällen är mest nöjd med 15-årige Edwin Kadiric, övriga kämpar på men kan bättre.

Enerydas tränare Mikael Johansson har några tröstens ord:

– Horda? Ja, så mycket kan jag säga som att ni är betydligt bättre än Vissefjärda.

Just Vissefjärda är den tänkbara räddningsplanken. Lagen möts i sista omgånge. Dessförinnan har Horda svår bortamatch nmot Lindås/Långasjö och hemamatch mot Åryd, två lag som båda jagar en eventuell kvalplats till fyran.

Horda ådrog sig fyra gula kort: Andreas Elmblad, Henrik Karlsson och Henrik Bengtsson för ojust spel och lagkaptenen Johan Lavesson för osportsligt uppträdande (snack).

Laget: Johansson – Sandin, Johnsson, Elmblad, Karlsson H – Kadiric, Gustafsson E, Lundahl, Lavesson – Widerberg, Elmblad J , avb: Bengtsson, Gulldén, Tan Bui.

Inte inne. Horda skapad en del halvchanser och kom så långt som till mållinjen. Men Johan Elmblad tvingas konstatera att gästernas målvakt Markus Åberg kniper bollen i tid. foto Reimer Johansson.

Inte inne. Horda skapad en del halvchanser och kom så långt som till mållinjen. Men Johan Elmblad tvingas konstatera att gästernas målvakt Markus Åberg kniper bollen i tid. foto Reimer Johansson.