Horda nära hämta in 1-5

En förlust, men med mersmak! Horda förlorade visserligen med 4-5 (1-5) hemma mot toplaget Rejban från Växjö. Men hemmalaget hade spelet i 70 minuter och vann andra halvlek med 3-0 mot de förväntade serievinnarna.

– Puh, Horda var verkligen bra i andra halvlek, sa allsvenskt meriterade Rejbantränaren Håkan Kronberg efteråt, något lättad.

Det small direkt - fyra baklängesmål på 17 minuter. Här har Adam Bengtsson överlistat Simon Haglund med ett lurigt skott ( Foto: TL)

Det small direkt – fyra baklängesmål på 17 minuter. Här har Adam Bengtsson överlistat Simon Haglund med ett lurigt skott ( Foto: TL)

Det small direkt bakom Simon i målet – och så fortsatte det tills det stod 0-4 efter 17 minuter.

– Usch, det kändes hemskt. Jag räknade då iskallt med 0-10, men lyckligtvis kom vi in i matchen, säger tränare-Roy.

Horda var lite yrvaket och Rejbans spelare heltända. Ösregnet hade gjort planen blöt och gynnade tekniska spelare som gästerna. Gång på gång blev hemmaförsvaret upprullat.

Men en liten vändning kom när David Andersson, nyförvärv från Bor, i den 29:e minuten prickade in en reducering.

Dock kom en kalldusch till: 1-5 i 40:e minuten och en mer än dyster halvtidsvila.

Men där hände något,eftersom Horda kom ut som ett nytt lag.

– Vi spelade jättebra i andra halvlek och Jönsson och Erik var ju plötsligt fantastiska på innermittfältet. Vi skar av deras vänsterflank , inte minst för att Niklas Sandin var suverän, och tog bara över allt spel. Det retar mig att de fick 1-5 precis före paus annars hade vi fått poäng ikväll, säger Roy.

I 49:e minuten gjorde Erik Gustafsson ett snyggt 2-5, uppföljt av Sorins 3-5, tillkommet efter tungt artilleri mot Rejbans målvakt. 4-5 var en kusligt fin frisparksvariant: Hårt skott mot straffpunkten och där var Erik och skarvade in 4-5.

Trots flera chanser kom Horda inte i fatt.

– Men vi får vara nöjda med sättet vi spelade på. Jag har aldrig sedan jag kom till Horda varit med om att vi spelat bättre mot så svårt motstånd, säger Erik.

Rejban är ett kul lag utan gnällspikar. Dock utan publikstöd – tre av femton betalande var i alla fall från Växjö.

De flesta spelarna är skärpta 25-åriga yuppies som blivit över lite grann från Öster och andra Växjöklubbar.

– Men , jag vet inte vad som hände när Horda satte fart med all sin tyngd. I alla fall tog vi inte jobbet riktigt och kände oss nog för säkra, något man aldrig får göra i fotboll, säger Håkan Kronberg, gammal back i Öster m fl klubbar.

Överbetyg i Horda också till Karl Dahl och Jakob Gulldén.

HAIK (alla spelade på olika platser): Haglund, Sandin, Berndtsson, Persson L , Jonasson, Andersson D , Gulldén, Jönsson, Niculae , Marin, Stoica, Dahl, Jarl Freddy, Olofsson,Jonasson M.

Bra domare: Bengt Bertilsson, Kärda – som gillade ordning och reda och arrangemang i Horda: ”alltid lika roligt att komma hit och döma”. Vi tackar för berömmet.

: Hordas spelövertag och enorma press i andra halvlek ledde fram till 4-5 och kvitteringen var nära på flera hörnor. Här är fr v Philip B, Erik G, Daniel O, Henrik J, Mito S och David A framme på en hörna , men snuvas av Rejbanmålvakten Jon Svensson ( Foto: TL)

: Hordas spelövertag och enorma press i andra halvlek ledde fram till 4-5 och kvitteringen var nära på flera hörnor. Här är fr v Philip B, Erik G, Daniel O, Henrik J, Mito S och David A framme på en hörna , men snuvas av Rejbanmålvakten Jon Svensson ( Foto: TL)

Upphämtningen fortsätter. Här är 3-5 målet på väg in. Alla tittar efter den - men var är bollen. Hur som helst bokförs Sorin Marin , längst till vänster, för målet. Foto: TL

Upphämtningen fortsätter. Här är 3-5 målet på väg in. Alla tittar efter den – men var är bollen. Hur som helst bokförs Sorin Marin , längst till vänster, för målet. Foto: TL