Horda tog andra segern i rad genom att slå Angelstad med 3-1 (1-0) på tisdagskvällen (28 juni) efter en fin insats. Tre snygga mål av Sorin Marin och Johannes Widerberg (2 st) avgjorde. Samtidigt som detta var slutpunkten på vårsäsongen var det första matchen på höstterminen. – Med ett lag som detta tror jag inte vi förlorar en enda match till i år, säger tränare-Roy.

Sorin Marin , längst bort, till vänster om stolpen, vänder hemåt efter att ha klippt till med en vänstervolley som målvakten i Angelstad , Emil Danielsson, bara kan titta efter i sin vänstra nätgavel. Jönsson är med på ev retur. Foto: TL

Sorin Marin , längst bort, till vänster om stolpen, vänder hemåt efter att ha klippt till med en vänstervolley som målvakten i Angelstad , Emil Danielsson, bara kan titta efter i sin vänstra nätgavel. Jönsson är med på ev retur. Foto: TL

I vanlig ordning blev det lite återbud matchdagen; Johnsson, Abdi och Jarl (Franz) på grund av olika skavanker. Detta plus avstängning på Gulldén och utlandsresa för Berntsson , var dock inget som slog ned humöret. Andra spelare återkom i laget – och som dom gjorde det, t ex Johannes Widerberg och Niklas Sandin.

Det syntes direkt att Horda var laddat. I nionde minuten blev det utdelning sedan Simon i målet slagit en utspark som blev så lång att den överrumplade Angelstad så att Sorin Marin kunde klippa till direkt på volley vid straffområdesgränsen. En perfekt timad vänster, bollen dök i en båge in bakom gästernas målvakt.

Horda behöll sedan greppet och spelade verkligen stabilt och bra, men några fler mål blev det inte i första halvlek.

– Horda hade allt. Vi var inte ens med på banan, sa Angelstads lagledare Lars Corell.

Tittar man noga visar det sig att alla elva innevarande Hordaspelare syns på samma bild. Försvarsspel och jobb hemåt var en av anledningarna till vinsten. Sorin är i huvudrollen även här och nickar bort bollen. Foto: TL

Tittar man noga visar det sig att alla elva innevarande Hordaspelare syns på samma bild. Försvarsspel och jobb hemåt var en av anledningarna till vinsten. Sorin är i huvudrollen även här och nickar bort bollen. Foto: TL

Men direkt i upptakten i andra kvitterade gästerna. Henrik Johansson nickade bakåt förbi Simon.

– Vi var inte alls med där utan stod för stilla. Hade varit bittert om vi tappat på poäng på det målet, sa Roy.

Men så skulle det inte bli. Båda lagen skapade visserligen chanser , men Horda var effektivast. Som t ex när Johannes Widerberg klippte in 2-1 i 65:e minuten. Efter en skarvning från Henric Jönsson kom Johannes fri och drämde till på volley.

– Målvakten var på den men den var så hård att han inte kunde hålla den, förklarar Jönsson. Som fortsätter:

– Bollen kom direkt från Simon, så egentligen har han som målvakt två assists den här kvällen.

Åtta minuter före slut räddade samme Simon på mållinjen. Vid det laget hade gästerna fått Henrik Johansson II utvisad men anföll ändå.

Simon Haglund i målet hade mycket att göra, men avvärjde allt utom en bakåtnick (1-1). Här lägger Angelstad en snabb frispark som överrumplar alla utom Simon. Foto: TL

Simon Haglund i målet hade mycket att göra, men avvärjde allt utom en bakåtnick (1-1). Här lägger Angelstad en snabb frispark som överrumplar alla utom Simon. Foto: TL

Tre minuter före slut satte gästernas duktige lagkapten Pär Magnus Svensson dobbarna i benet på Jönsson och blev förstås utvisad för grov förseelse av duktige division 5-domaren Alban Ala.

Efter ett kraftfullt genombrott säkrade Johannes W segern, fint skott där också.

Toppinsatser i Horda av Erik Gustafsson, Johannes Widerberg, Carl Rydh och Roberto Montero – och förstås Sorin Marin. Men ingen föll ur ramen den här kvällen.

Varningar till Bengtsson , Marin , Ludvig Persson och Erik G.

Laget från start: Haglund – Rydh, Montero, Olsson, Persson – Sandin, Gustafsson, Jönsson, Andersson D – Marin, Widerberg. avb (alla med) Dahl, Bengtsson, Olofsson, Jonasson M, Stoica.

Tränare Roy Gunnarsson ser nu fram mot hösten: – Är inte helt nöjd med vårsäsongen. Många onödigt tappade poäng som svider eftersom vi varit med och haft chans i alla matcher utom mot Ljungby.

En eloge till Roy som hållit uppe sitt engagemang trots många svårigheter.

Nu blir det några veckors uppehåll innan Horda i cupturneringen i Vislanda 28-30 juli ska försöka försvara den buckla man så sensationellt vann i fjol (finalslog Alvesta med 2-1). Seriespelet inleds sedan med bortamatch mot Somaliska i Växjö.