Johan,45, visade vägen till storseger

Vilken comeback! Efter 16 års bortavaro från Hordas A-lag behövde 45-årige Johan Melkstam bara 8 minuter för att visa att takterna sitter i.

Ett skott i krysset innebar 1-0 och första steget mot imponerande 5-1 (2-1) mot KF Omen från Ljungby.

Fyra glada målskyttar efter storsegern mot Omen: fr v Johan Melkstam, Sorin Marin, Henrik Karlsson och Johannes Widerberg.

Fyra glada målskyttar efter storsegern mot Omen: fr v Johan Melkstam, Sorin Marin, Henrik Karlsson och Johannes Widerberg.

Med två innermittfältare avstängda ställde Johan Melkstam upp som vikarie. Han spelade i en timme innan orken tröt – imponerande.

– Jag är väldigt nöjd med Johans insats, säger Roy Gunnarsson.

Målet Johan gjorde var ett överraskande skott från straffområdeslinjen i högerinnerposition. Bollen tog i stolpen och in i när strax under krysset och Horda var i ledningen.

– Visst var det meningen att skjuta där. Kul att kunna hjälpa till även om jag tyckte det var ovant med tempot och allt markeringsjobb. Tyckte nog jag blev lite överspelad ibland, och mycket riktigt, när jag blev utbytt fick Horda bättre ordning på spelet, säger Johan, lite smått på skämt.

– Efter ledningsmålet släppte vi till för mycket och de kunde rinna igenom lite hur som helst och gjorde mycket riktigt 1-1. Men som tur var tog vi tag i matchen igen i andra halvlek och kunde börja rulla runt och hålla bollen på marken, säger Roy.

Omens mål kom efter en halvtimme. Eric Wass nickade och Freddy Jarl i målet var på vippen att klara, men bollen tog i stolpen och in en halvmeter över linjen. En rejäl ribbträff från Ljungbygänget i 40 min kunde inneburit underläge.

Man kunde dock hela tiden se vartåt det barkade eftersom Omens välvuxna men något åldersstigna lag – alla i intervallet 33-39 år – fick svårt med tempot.

Samtidigt gick Horda på knockout, anfallsspelet blev allt vassare medan försvaret täppte till.

2-1 i 36 minuyten var ett fint solonummer av Henrik Karlsson, som dribblade av tre man – därmed halvtidsledning.

Ännu hårdare hemmapress resulterade i ett fint stolpskott av Karl Dahl (53), och utökad ledning när Sorin Marin elegant sköt in 3-1 (65 min). 4-1 pangade Henrik Karlsson in efter viss kalabalik (73:e minuten) och slutresultatet 5-1 fastställde Johannes Widerberg med en riktig pärla i slutsekunden, fint framspelad av Simon Haglund, för dagen utespelare.

Roy framhåller Erik Gustafsson på innermittfältsrollen, Jakob Gulldén som mittback och Freddy Jarl i målet – liksom förstås Henrik Karlsson. Andra plusinsatser svarade Adam Gustafsson, Philip Berntsson och Ludwig Persson för – men den här kvällen var alla till sin fördel.

Laget från start : Jarl Freddy – Bengtsson, Gulldén, Berntsson, Gustafsson A – Andersson D, Melkstam, Gustafsson E , Persson – Widerberg, Karlsson H. Avb som alla spelade : Stoica, Dahl, Marin, Haglund.

Varningar till Henrik Karlsson och Philip Berntsson.

Pang - där satt den! Henrik Karlssons ( till vänster , på väg att vända hem) närskott sitter i nättaket bakom Omens målvakt. Väl samlat försvar hos gästerna, men den här kvällen var Horda vassast och mest på hugget

Pang – där satt den! Henrik Karlssons ( till vänster , på väg att vända hem) närskott sitter i nättaket bakom Omens målvakt. Väl samlat försvar hos gästerna, men den här kvällen var Horda vassast och mest på hugget