Tabelltrean Åby blev för svår

Horda kunde inte rubba ett storvuxet och rutinerat Åby/Tjureda. 1-3 , halvtid 0-1, blev siffrorna i augustimörkret på Munkavallen.

– Kändes som att straffen de fick vid 1-1 avgjorde alltsammans, sa tränare Roy efteråt.

Freddy Jarl gör en fantomräddning.

Freddy Jarl gör en fantomräddning.

– Vi var på gång efter Ludwigs och Widerbergs fina kvittering till 1-1, men sedan kom den här tveksamma straffen, fortsätter Roy.

– Inte alls tveksam enligt mig, sa div 4-domaren Fredrik Höglund. Som förstås fick medhåll av Åby:

– Benet kapades just i skottögonblicket…

Matchen var väldigt jämn spelmässigt. Åby tog det lugnt och deras blandning av äldre och yngre spelare fick till det rätt bra och dessutom en drömstart efter 11 minuter när Henrik Lundblad tilläts komma igenom och forcera in bollen.

Åby skapade sedan flera chanser men Freddy Jarl gjorde några otroliga parader – som till och med imponerade på gamle Hordamålvakten från 60-talet , ”Lasse i Träslmo”.

– Ja, det var ju en riktigt bra målvakt ni hade, sa även Åbys tränare Fredrik Jangvik, som i övrigt tyckte segern var rättvis och att Horda ”nog har en framtid”.

Kvitteringen var fin i 60 minuten. En smart djupledspassning signerad Ludwig, uppsnappad av Widerberg, som pangade in bollen från 15 meter.

– Ni var lika bra i spelet på marken, men vi var lite smartare när det gällde att skapa chanser, och att utnyttja dem, sa Fredrik.

Även Roy (gammal Åbyspelare) var nöjd med Hordas spel.

– Men det är klart att man saknar en sådan som Henric Jönsson (på läger). Och det är ju riktig oflyt att Kalle Rydh går sönder så tidigt.

Redan efter några minuter fick Kalle en tryckare och skadade då knäet alldeles intill lagledarbänkarna. Det såg ut som om han slagit i själva byggkonstruktionen.

– Men nej det gjorde jag inte. Jag vred till knät efter tacklingen, slog aldrig i någonting. Det känns som om menisken fått en rejäl smäll, sa Kalle, vars medverkan närmaste tiden är ytterst tveksam.

Efter det ödesdigra straffmålet i 64 minuten kom Horda av sig lite. Segermålet 3-1 gjorde alltid farlige Christofer Bäckstrand med 23 minuter kvar – snyggt med nedtagning och volleyskott förbi Freddy.

– Fast jag kan garantera att han var fem meter offside, sa ”Bus” Bengtsson, med en bra match bakom sig .

Ett ribbskott av Philip Berntsson och ett par halvchanser var allt Horda kunde plocka fram i spurten.

Bäst i Åby var Henrik Stridh och Karl-Johan Bengtsson. I Hordalaget är Roy mest nöjd med Freddy Jarl, Philip Berntsson, Erik Gustafsson och Ludwig Persson.

Varning till Frans Jarl och Ludwig Persson, ojust spel båda.

Laget: Jarl Fr – Bengtsson, Gulldén, Karlsson H, Gustafsson Adam – Rydh, Berntsson, Jarl Franz, Gustafsson E – Widerberg, Persson. avb : Berisha, Dahl, Sandin, Andersson D (spelade) Haglund S.

Domare: Fredrik Höglund – bara enstaka missar

Publik: 50

Fredrik Lundberg är på väg att forcera in gästernas ledningsmål.

Fredrik Lundberg är på väg att forcera in gästernas ledningsmål.

Horda fick stundtals till en bra press. Här har Widerberg manglat gamle storspelaren (Alvesta GIF) Tomas Nilsson , liggande, men bollen är då redan bortnickad av Tomas.

Horda fick stundtals till en bra press. Här har Widerberg manglat gamle storspelaren (Alvesta GIF) Tomas Nilsson , liggande, men bollen är då redan bortnickad av Tomas.