Horda tog tredje raka segern när Somaliska från Växjö besegrades med 2-1 efter en stökig tillställning på nybyggda Araby Park Arena. Hemmlagets arrangemang var under all kritik och kommer att rapporteras av domaren.

Här sitter Hordas ledningsmål, Philip Gustafsson, delvis skymd, vräker sig fram och får träff på frisparken som Jönsson lagt från mittplan. Fr v Dahl, Bengtsson, Rydh, Widerberg och Abdi blir vittnen.

Här sitter Hordas ledningsmål, Philip Gustafsson, delvis skymd, vräker sig fram och får träff på frisparken som Jönsson lagt från mittplan. Fr v Dahl, Bengtsson, Rydh, Widerberg och Abdi blir vittnen.

Hemmsupportrar som kom i slagsmål (med varandra), inga linjemän, bara två träningsbollar för gästerna, ingen speaker, folk som sprang ut och in på planen – och ett fult försök att spela med obehörig spelare.

Nej, Somaliska Föreningen har mycket att lära vad gäller formalian i fotbollens seriesystem. Visst är det charmigt med entusiasm och känslor som svallar, men det blev lite för mycket av det goda på fredagskvällen.

Horda tog dock det hela föredömligt lugnt och avgick med en rättvis seger på den nyanlagda konstgräsarenan efter mål av Philip Gustavsson (0-1, 32 min) och Henric Jönsson (1-2, 80 min).

Kanske spelade det också in att hemmaspelarna just nu genomför fastemånaden Ramadan, dvs de får inte äta eller dricka från solens uppgång tills dess nedgång.

– Därför vi blev lite trötta, sa hemmalagets ledare.

Den första kvarten var helt Somaliskas men sedan kom Horda in i matchen och gjorde ledningsmålet efter en frispark som Philip Gustafsson vidarebefordrade in i nät. I slutet av halvleken kom hemmalagets kvittering efter ett genombrott på vänstersidan. Horda menade att Widerberg dessförinnan blivit kapad på ett regelvidrigt sätt.

Sedan Horda tagit sig samman, lugnat ned sig och alltmer vant sig vid underlaget började man skapa klara chanser, som dock brändes. Ett lurigt markskott av Jönsson schabblades dock in av Somaliamålvakten. Hemmlagets kvitteringsförsök stupade sedan antingen på Gulldéns hockeytacklingar , Karl Dahls tillbakajobb eller Kalle Rydhs och Philip Berntssons brytningar – och det som blev över tog Simon Haglund säkert hand om.

En hyfsad laginstas men inte mer.

Laget från start: Haglund – Rydh C, Gulldén, Berntsson, Bengtsson H – Berisha, Jönsson, Jarl, Abdi – Widerberg, Gustafsson. avb, som alla spelade: Dahl, Musa, Mohamud.

Ojämn domare: Dana Saleh.

Varningar till Bengtsson och Jarl.

Publik:100.

Stökigt värre var det runt matchen. Här har hemalagets supportrar börjat slåss med varandra. Fr v Widerberg, Jönsson, Jarl och Dahl betraktar lugnt bråket.

Stökigt värre var det runt matchen. Här har hemalagets supportrar börjat slåss med varandra. Fr v Widerberg, Jönsson, Jarl och Dahl betraktar lugnt bråket.