Robban i målet räddade seger i Dörarp

Roberto Montero fick hoppa in som målvakt när både Simon Haglund och Freddy Jarl var ute ur leken pga sjukdom. Men 36-årige Robban antog utmaningen och gjorde en kanonmatch.

– Vår målvakt var helt enkelt grym, säger tränare-Roy efter bortavinst 2-1 i Dörarp.

Hordas ledningsmål på väg in. Erik Gustafsson i horisontalläge har lyckats vrida sig in framför Dörarps mittback och sätta till skallen. Bollen som en raket in i mål.

Hordas ledningsmål på väg in. Erik Gustafsson i horisontalläge har lyckats vrida sig in framför Dörarps mittback och sätta till skallen. Bollen som en raket in i mål.

Det blev stökigt innan bortamatchen mot Dörarp. Ingen ordinarie målvakt och spelare avstängda och sent sjukanmälda. Men laget som åkte till idylliska Dörarp var helt okay och vann också en välförtjänt men kanske lite turlig seger.

Matchen fick en olustig upptakt när hemmalagets mittfältare Filip Henningsson nickade ihop med Henric Jönsson.

– Han hoppade rakt in i mig med ansiktet före. Inget ojust från någon, säger Hordakaptenen, som blev liggande en liten stund men kunde sedan fortsätta och gjorde det bra matchen igenom.

Värre gick det för Filip, som bröt näsbenet med blodet sprutande och på väg till lasarettet blev sämre så att ambulans tillkallades och fick möta privatbilisten som körde honom.

Vi i Horda AIK hoppas allt gick bra för Filip.

De båda lagen bjöd upp till mycket kamp och mycket gnäll – och mindre med skönspel även om en hel del chanser ändå skapades. ”Robban” fick göra några svettiga räddningar och var alert på utrusningar och tillbakaspel.

Horda sprang för mycket offside, några tveksamma, men på en hörna som Sorin slog perfekt dök Erik in framför sin markerare och nickade in 1-0 in 35:e minuten. Snyggt och djärvt!

Glädjen blev kortvarig eftersom Dörarps bäste spelare Mikael Hägg kvitterade efter lite slapphet och missförstånd i Hordas försvar.

I halvlek blev det en uppstramning.

– Jag var inte alls nöjd med första halvlek, väldigt tamt. Men i andra var det betydligt fler som gjorde sitt jobb. Men lite tur hade vi allt, säger Roy.

Hordas segermål gjorde Sorin Marin i 50:e minuten. Efter en petning efter frispark utanför hemmalagets straffområde

hamnade bollen hos Sorin.

– Jag sköt ett skott som kändes bra. Visst träffade den en motståndare och ändrade riktning, men skottet var mitt, säger Sorin, som nu har 12 mål i skytteligan och leder.

Båda lagen skapade sedan chanser under en hård, gnällig och underhållande halvlek, men Horda kunde till slut ta segern. Dellbrin Musa hade två chanser och hemmalaget lika många, men den sista avvärjde Roberto dubbelt upp i slutet.

Dörarps publik tyckte nog att Horda uppträdde lite väl ”rutinerat” och med ”ishockeyfasoner”…och det ligger en del i det. Men rutin och fysik är viktiga komponenter som man kan utnyttja så länge som domaren tillåter.

Bra i Horda: Sandin, Gulldén, Berntsson där bak, Jönsson och Gustafsson på mittfältet. Offensivt hände inte så mycket, men ”Abbe” Abdi fick arrangörens pris, en t-shirt, som matchens lirare i bortalaget – helt okay

Unge domaren Eric Green hade det tufft och har en del att fila på, men en helt okay insats.

Laget från start: Montero – Sandin, Gulldén, Berntsson, Niculae – Gustafsson, Jönsson, Stoica, Dahl – Marin, Abdi. Alla avbytare spelade: Melkstam (ca 1 timme), Berisha, Musa (en halvlek).

Varningar till Berntsson (avstängd nästa match) Marin och Abdi.

Uppehåll nu i två veckor, sedan sista hemmamatchen, mot Ljungby FC, söndagen den 25 september klockan 15.