Tre mål av Sorin när Lagan krossades

Sorin Marin gjorde tre mål när Horda i en blöt tillställning slog Lagan FC med hela 6-1 på Munkavallen, halvtid 2-1.

– När jag gjorde 3 mål senast…? Måste varit på 80-talet någon gång, sa den pigge 42-åringen efteråt.

Tre glada målskyttar efteråt: fr Johannes Widerberg (1), Sorin Marin (3) och Mohammed Abdi (2)

Tre glada målskyttar efteråt: fr Johannes Widerberg (1), Sorin Marin (3) och Mohammed Abdi (2)

Horda gjorde en fin match, speciellt i andra halvlek och gav aldrig Lagan någon chans.

– Trots vår ledning så var spelet allt lite hafsigt i första, men sedan tog vi det lugnare i andra och spelade vi ut rejält. Säkert betydde det mycket att vi fick 3-1 direkt i andra halvleks början, sa en nöjd Roy Gunnarsson efteråt.

Han är helnöjd med laginsatsen men plussar lite extra för Philip Berntsson den här kvällen. Philip, Gulldén, ”Bus” och Sandin släppte inte till mycket utan gästernas chanser kom på frisparkar och hörnor. Mittfältets strateger Gustafsson och Jönsson vann det mesta i närkamper och var pigga offensivt.

Johannes Widerberg kan som bekant klippa till en boll och det gjorde han i 5 minuten. Lagans målvakt Fredrik Lööv hann inte få upp händerna på 20 metersskottet.

2-0 gjorde Sorin sedan han blivit fri efter misstag hos gästerna, elegant intill stolproten. På en vacker frispark i 35:e min reducerade Olof Andersson, som inte ser ut som en fotbollsspelare , men sannerligen hade klipp i bössan.

På straff i 49:e minuten gjorde Sorin 3-1 sedan Widerberg knuffats omkull. Samme Sorin nickade in 4-1 efter en drömanfall med klapp-klapp av Jönsson-Abdi-Erik-Sorin.

Mohammed Abdi sköt sedan både 5-1 och 6-1 från distans i slutminuterna. Kul att ”Abbe” fick utdelning, han har jobbat hårt men bara gjort ett mål tidigare.

Bra insatser även av komplementspelare som Dahl , Berisha och Melkstam.

Lagans bästa var Olof Andersson, Lucas Olsson, Tobias Broberg och Erik Elisson.

Varning: Bengtsson, olämpligt uppträdande.

Laget från start: Haglund – Sandin, Gulldén, Berntsson, Bengtsson – Dahl, Gustafsson, Jönsson, Abdi – Marin, Widerberg. Avb: Melkstam, Berisha.

Säker domare: Dan Rosu, Värnamo.

Publik: 25

Simon klistrar en hörna. Lagan hade många farliga fasta situationer men alla kunde avvärjas utom ett vackert frisparksmål av Olof Andersson

Simon klistrar en hörna. Lagan hade många farliga fasta situationer men alla kunde avvärjas utom ett vackert frisparksmål av Olof Andersson