Förlust i hemmapremiären

Hemmapremiären mot Dörarp blev en dyster historia. Regn, blåst, skador – och klar förlust (0-4).

– Det här är bara att glömma, säger Sorin Marin, tränaren.

Vänskapligt värre. Endast en varning. Domare Dervisic tyckte det var en lugn och fin match och bra arrangemang. Här tackar lagkapten Gulldén, följd av Melkstam, Berntsson, Jonsson, Niculae, Pau, Dahl, Marin och Nilsson sina övermän. Foto: TL

Vänskapligt värre. Endast en varning. Domare Dervisic tyckte det var en lugn och fin match och bra arrangemang. Här tackar lagkapten Gulldén, följd av Melkstam, Berntsson, Jonsson, Niculae, Pau, Dahl, Marin och Nilsson sina övermän. Foto: TL

Dörarps IF , som hade två raka förluster i bagaget, överraskade med ett mycket vasst anfallsspel och bra försvarsspel. Samtidigt var det tydligt att Horda ännu inte spelat samman laget, som glädjande nog innehåller såväl nyförvärv som återkommande äldre spelare. En del skadebeskymmer gjorde inte saken bättre.

Och redan nästa vecka kan vi påräkna förstärkning om och när ett par deltagare i Göteborgsvarvet överlever.

Men matchen mot Dörarp var dyster. Gästerna tog ledningen med 1-0 sedan vasse Tony Nilsson överlistat Freddy Jarl. Horda kom tillbaka och hade stundtals ett hyfsat spel, men endast ett par halvbra målchanser skapades genom Albin Pettersson och Josef Jonsson, målvakten Mattias Olsson avvärjde båda.

I halvtid var det ändå ganska hoppfullt eftersom Horda nu skulle få medvind. Men tre mål i andra halvleks mittparti genom Tim Emanuelsson, Mattias Lanqvist och Tony Nilsson, förstörde den här kvällen.

Tränare Sorin, som själv spelade 70 minuter, var mest missnöjd med försvarsarbetet. Han framhåller dock Jakob Gulldén och de båda innermittfältarna Johan Melkstam och Philip Berntsson, som båda orkade osannolikt bra, med tanke på den minimala träningsnärvaron (utlandsresa och andra fotbollsuppdrag). En pigg debut som försvarare gjorde Fredrik Wall. Freddy Jarl i mål hade mycket att göra och kunde inte rädda allt. Framåt var det Henrik Karlsson som skapade bästa lägena, men han fick utgå i 75:e min på grund av muskelbristning.

– Skulle tro att hela vårsäsongen är spolierad, säger Henrik.

Laget från start: Jarl F – Wall T, Gulldén, Lindahl, Nilsson F – Jonsson J, Berntsson, Melkstam, Dahl – Pettersson A, Karlsson H. avb, alla med: Stoica, Pau, Niculae, Marin, Wall F. 17:e man Oskar Karlsson, som solidariskt ställde upp i avvaktan på skadetester under uppvärmingen.

Varnad: Tobias Wall (90 min), ojust spel.

Suverän domare: Samir Dervisic, Gislaved.

Linjedomare: Reimer Johansson och Henrik Bengtsson.

Bara ett par målchanser skapades plus några fasta situationer som kunde blivit något. Här lägger Henrik Karlsson en frispark, men var är alla Hordaspelare. Endast Melkstam och Pettersson verkar vilja vara med. (Foto: Oskar Karlsson)

Bara ett par målchanser skapades plus några fasta situationer som kunde blivit något. Här lägger Henrik Karlsson en frispark, men var är alla Hordaspelare. Endast Melkstam och Pettersson verkar vilja vara med. (Foto: Oskar Karlsson)