Snöplig förlust på övertid

Med bara tre minuter kvar att spela gjorde Johannes Widerberg 2-1 för Horda, ett mål som alla trodde var segermålet. Men vad händer? Jo, ett föga märkvärdigt Ljungby FK gör både 2-2 och 2-3 innan slutsignalen.

Bittert och slarvigt, enligt Sorin, som inte alls är nöjd med försvarsspelet i slutminuterna.

Inte lätt att få med både målskytt och målbur när skottet avslossas från 45 meter. Här drar i alla fall Sorin till i 18 minuten och överrumplar gästernas målvakt.

Inte lätt att få med både målskytt och målbur när skottet avslossas från 45 meter. Här drar i alla fall Sorin till i 18 minuten och överrumplar gästernas målvakt.

Spelande tränare Marin stod för matchens verkliga delikatess när han gav Horda ledningen på ett veritabelt långskott från halva plan.

– Jag såg att målvakten stod långt ut och hade kanske 40-45 meter till mål när jag drog till. Visst var det roligt, men ikväll känns det ändå bittert.

Gästerna började bäst och redan efter fem minuter hade man skapa flera lägen och tre hörnor. Men Freddy i mål var på humör och klarade allt så efterhand rann offensivlustan av Ljungby. Gulldén stack i 8 minuten emellan med ett friläge som dock brändes.

När Sorin gjorde sitt drömmål hade Horda bra koll på matchen och visade upp ett hyfsat passningsspel. Resultatet stod sig halvleken ut. I andras halvleks upptakt (55 minuter) kvitterade kvicke Daniel Berglund. Den jämna matchen såg ut att bli oavgjord trots chanser från båda håll. När klockan visar på 87 minuter (i verkligheten 7 minuter kvar) kommer Johannes Widerberg upp på ett inlägg och nickar i ribban. Returen tog han själv hand om och forcerade in bollen med en fläkning.

Segern verkade klar, nu gällde det bara att hålla nerverna i styr och vara kall. Men, efter en överhoppning av förre storspelaren Andreas Ringström, kom Berisha Granit i skotläge. På en hörna i absoluta slutsekunderna skruvade duktige Oskar Davidsson in en hörna via stolpen i mål. Bittert och snöpligt.

Matchen som sådan var gnällig och lite småful.Gästerna var ett lag som snackade otroligt mycket smörja och drog också på sig 4 varningar. Horda var inte mycket sämre men då handlade det i alla fall om hårda tacklingar istället för munväder.

Nu har Horda visat att man kan spela jämnt mot de flesta lag och tendensen är uppåtgående. Flera nya spelare har anslutit och till hösten räknar Sorin med betydligt bättre poängskörd.

För positiva insatser svarade Fredrik Wall, Freddy i målet, Mito Stoica, Sorin själv samt Niklas Sandin. Henrik ”kalle” Karlsson testade sin skada och höll. Karl Dahl växer för varje match och var den ende som kunde utmana gästerna i snabbhet.

Publik:12

Varningar till Sorin, Gulldén och Fredrik Wall.

Laget: Jarl – Wall, Stoica, Marin, Dahl – Sandin, Gullde´n, Widerberg, Berntsson, Lavesson – Pettersson. Avb, alla med: Tobias Wall, Martin Wall, Berisha, Jonsson J och Karlsson H.

Domare, som är lite självkritisk men i stort sett OK: Mehmed Kulasin