Med flera viktiga och ordinarie spelare borta kunde Horda inte fortsätta på vinnarspåret utan förlorade bortamatchen mot ett välspelande Dörarp med 2-0 (1-0).

Stundtals spelade HAIK ganska bra, men hade inte millimetrarna på sin sida.

Simon gör en fantastisk räddning på straffen i andra halvlek.

Simon gör en fantastisk räddning på straffen i andra halvlek.

Det blev en just och jämn kamp mot Dörarp på Färsjövallen, i den fina sensommarkvällen. Hemmalaget var kanske de som förde spelet och skapade flest chanser men Horda bet ifrån ganska bra och detta med spelare som aldrig förr hade spelat tillsammans.

– Jag trodde faktiskt det skulle gå riktigt illa med så många återbud som jag fått in, dels skador dels andra förhinder plus avstängningar som vi har, säger tränare Sorin Marin, som själv fick spela hela matchen, först som mittback, sedan som forward.

Hemmalaget tog ledningen efter en dryg kvart genom duktige Mikael Hägg, som rann igenom och överlistade Simon i Hordamålet.

Sedan jämnade spelet ut sig men fortfarande var det Dörarp som stod för de vassaste chanserna, men oftast var mittback Frank Jauernig eller målvakt Simon Haglund i vägen.

I andra halvlek startade Horda med två forwards och satsade framåt rejält. Flera halv- och kvartschanser noterades men inget resulterade. Istället fick Dörarp en straff som kunde punkterat matchen efter 70 minuter, men Simon gjorde en kanonräddning.

Ur misstänkt offsideposition kunde sedan M Hägg lobba in 2-0 några minuter senare.

I Horda var det många som gjorde bra insatser: Simon (som fick pris för bäste bortaspelare), Karl Dahl, Frank Jauernig, Tobias Wall, Viktor Rydén och comebackande Henrik Bengtsson. Även en nykomling, Nils Johansson, 22 år, var duktig i debuten. De mer rutinerade spelarna, typ Sorin, Fille Nilsson, Widerberg och Berntsson höll också bra. Far och son i samma match för övrigt, inte helt unikt, men kul ändå: Fille och Alfred.

Laget mot Dörarp: Haglund – Wall T, Marin, Jauernig, Dahl – Wall F, Bengtsson, Berntsson, Widerberg, Rydén – Johansson. Avb, som alla spelade och gjorde det bra: Jonasson T, Power Pau, Nilsson F och Nilsson A.

Varning: Henrik Bengtsson, ojust spel

Domare, med det mesta rätt: Jimmy Nyström, Strömnsnäsbruk.

Mycket kamp, men just sådan. Dock använder en Dörarpsspelare armarna lite väl mycket här när Widerberg ska stoppas. Philip Berntsson , tv , och Fredrik Wall är med och tampas på mittfältet.

Mycket kamp, men just sådan. Dock använder en Dörarpsspelare armarna lite väl mycket här när Widerberg ska stoppas. Philip Berntsson , tv , och Fredrik Wall är med och tampas på mittfältet.