Oavgjort mot Lagan efter ledning 2-0

: När Fredrik Wall forcerade in 2-0 i 46:e minuten såg det ut som om Horda skulle ta andra segern för i år. Men ett starkt Lagan FC, farmarlag som var försedda med division 4-spelare, kunde komma igen och kvittera.

– Men jag fattar inte hur detta Horda kan ligga sist, sa en Laganspelare efteråt.

Fredrik Wall hade deltagit i förspelet till Hordas 1-0 och fick sedan göra 2-0 i början av andra halvlek. Här jublar han när bollen ligger i nätet bakom duktige Laganmålisen Daniel Andersson

Fredrik Wall hade deltagit i förspelet till Hordas 1-0 och fick sedan göra 2-0 i början av andra halvlek. Här jublar han när bollen ligger i nätet bakom duktige Laganmålisen Daniel Andersson

Det var en hel del skade- och sjukbekymmer innan matchen, men Horda ställde ett starkt lag på benen ändå mot Lagan FC, som alltså är farmarlag till ”riktiga” Lagan som spelar i division 4. Värsta bekymret var att målvakten Simon Haglund inte kunde spela – dock klev han upp ur sjuksängen och åkte till Munkavallen och lämnade över sina målvaktshandskar till ersättaren Roberto Montero. Tack för det – Robban skulle med dessa handskar göra en kanonmatch.

Matchen var jämn och ganska välspelad och renhårig. Inte så mycket gnäll heller, enligt duktige domaren Elvir Turcinovic. Många kombinationer och fint flankspel från båda håll, chanser och halvchanser mest hela tiden, men Horda tog alltmer kontroll och fixade till de hetaste chanserna. Fast Roberto i målet var långt ifrån sysslolös, många fina räddningar matchen igenom.

Efter 38 minuter drogs ett fint anfall upp via en crosspassning till vänstermittfältaren Fredrik Wall, som med en tackling vann bollen från sin back, klackade den till Sorin Marin, vars eleganta inlägg möttes med Albin Pettersson precisa och kanonhårda nick i mål. Verklig klass på hela det konceptet.

Nöjda miner i paus och bättre skulle det bli redan 30 sekunder in på andra halvleken när Franz Jarl jobbad sig fram till läge och spelade in bollen, som till slut hamnade hos Fredrik Wall som kunde forcera in bollen till 2-0.

– Sedan kändes det som att vi började tappa. Första halvlek var vår, men första tjugo i andra var vi helt borta, säger lagkapten Gulldén efteråt.

På ett rappt markskott reducerade David Svensson bara tre minuter efter Walls mål. Det var kanske lite för tidigt. Horda tappade mer och mer och med 30 minuter kvar kunde banans bäste spelare, Samir Benkader, listigt kvittera via ett lobbskott som Robban inte kunde nå.

Båda lagen hade sedan chanser på segermål, men riktiga skärpan fanns inte, eller var målvakterna för bra.

– Jag är nöjd med lagets insats, men inte över att vi tappade en tvåmålsledning. Jag är inte heller så nöjd över min personliga insats, sa Sorin Marin efteråt. Han spelade cirka 50 minuter, varav sista 5 som målvakt.

Flera fina insatser i Horda : Jakob och Frank men också Dahl i defensiven, liksom Oskar Karlsson, tuff och stark. Widerberg och Sandin på mittfältet med offensiva Henrik Karlsson och Fredrik Wall. Jarl också bra i sin comeback. Albin gjorde äntligen mål, med bud på ett till, bra bollmottagning och tillbakaspel.

Laget från start: Montero – Wall T, Gulldén, Jauernig, Lund – Sandin, Jarl , Karlsson, Widerberg, Wall F – Pettersson . Avb (alla med): Dahl, Marin, Power Pau, Karlsson och Nilsson F.

Varningar: Jauernig, ojust spel, Gulldén, ojust spel.

Bra domare: Elvir Turcinovic, Växjö

Publik: 28

Roberto Montero fick hoppa in som målvakt sedan ordinarie keepern Simon Galund insjuknat. Här avvärjer han tillsammans med fr v Widerberg, Jarl, Wall T , Jakob G och Jauernig. Bra försvarsspel hela matchen.

Roberto Montero fick hoppa in som målvakt sedan ordinarie keepern Simon Galund insjuknat. Här avvärjer han tillsammans med fr v Widerberg, Jarl, Wall T , Jakob G och Jauernig. Bra försvarsspel hela matchen.