Förlust i bottenmötet

Horda gjorde ingen bra match och förlorade bottenmötet hemma mot Hånger med 1-2 (1-1). Matchen blev fördröjd en dryg halvtimme efter en spelarskada med åtföljande ambulanshämtning, varför den slutfördes i mörker och viss förvirring.

Efter lång väntan , 29 minuter, bärs Hångers Martin Gustavsson bort av ambulanspersonal. Foto: TL

Efter lång väntan , 29 minuter, bärs Hångers Martin Gustavsson bort av ambulanspersonal. Foto: TL

Det blev en förryckt och konstig match på grund av den svåra knäskadan på duktige 20-åringen Martin Gustavsson i Hånger. Efter en närkamp i 40:e minuten fastnade han så olyckligt med dobbarna i gräset att höger knä vreds helt ur led. Det såg riktigt otäckt ut och smärtorna var svåra för Martin, som bad att slippa bli lyft och utburen på den befintliga båren. Ambulans larmades via 112. Från undertecknads larmsamtal klockan 18.42 dröjde det sedan till klockan 19.11 innan ambulans kom fram, dvs 29 minuter. Sedan Martin fått smärtlindring och knät fixerat återupptogs matchen genom att resterande 5 minuter av första halvlek spelades. Någon ytterligare vila blev det således inte , utan domare Ali Ramadani utnyttjade en bestämmelse om att ta halvtidspaus direkt vid skadetillfället och sedan spela 50 minuter i följd, med sidbyte efter 5 minuter.

Båda lagens spelare blev illa berörda och kom ur rytmen i den begynnande kvällskylan och mörkret och efter att ha sett sin idrottskamrat illa skadad.

– Det blev mycket gnäll och reaktioner och till slut kunde man bara se en liten bit bort på grund av mörkret. Jag kunde avbrutit, i så fall med omspel, men jag ville trots allt få matchen färdigspelad, sa Ali efteråt.

Hånger samlade ihop sig bra. Utöver att spelande tränaren David Issal insjuknad före avfärd och målvakten Mattias Svensson känt sig dålig och brutit i samband med skadepausen, fick man alltså Gustavsson svårt skadad. Direkt efter den långa pausen gjorde Jakob Roman mål. Det innebar kvittering eftersom Horda tagit ledningen i 13 minuten genom Henrik Karlsson som fri med målvakten lugnt rullade in bollen.

Matchen avgjordes sedan på en fin straffspark av Pontus Mildaeus sedan en Hångerspelare tacklats ned till synes omotiverat.

Det här var ingen bra match. Framförallt Horda var tamt och med för stora glapp mellan lagdelarna.

Bäst i Hånger var Fredrik Johansson och Joel Berg. I Horda är det endast Simon Haglund i målet som förtjänar överbetyg.

Varningar till Horda: Sorin Marin, Jakob Gulldén och Martin Wall.

Laget från start: Haglund – Wall T, Wall F, Jauernig, Nilsson F – Rydén, Wall M, Marin, Dahl – Pettersson, Karlsson H . Avb, alla på plan: Berisha, Nilsson A, Power Pau, Jonasson och Gulldén (den sistnämnde hämmad av ryggskada, fungerade som coach).