Full fart på träningen

Tjugo i genomsnitt på träningspassen. Och ett tiotal nya spelare.

Det ser mycket positivt ut för Horda AIK efter 2 månaders försäsongsträning.

– Jag är mycket nöjd hittills, säger tränare Shpetim Bushati.

Många nya vill vara med

Shpetim visar för bl a Lundin och Valdes hur musklerna ska tänjas.

Shpetim visar för bl a Lundin och Valdes hur musklerna ska tänjas.

Allt tyder på att rekryteringen av den topputbildade idrottsläraren och exproffset (Grekland och Albanien) har slagit väl ut. Varje pass är minutiöst planerat och övningarna genomförs med tanke.Meningen är att varje kroppsdel ska få sitt, liksom konditionen och tekniken. Detta hyllas av spelare som känner att de stagnerat eller väger några kilon för mycket.

– Målet med allt detta är att bygga ett lag för framtiden, främst förstås med lokala spelare från Horda med omnejd men också med hjälp utifrån, säger Shpetim.

På egen hand har Shpetim rekryterat en rad nya spelare, de flesta utlandsfödda. Horda AIK:s rykte ända sedan 80-talet om att vara en klubb som välkomnar spelare från alla länder har säkerligen spelat in.

Ännu några veckor är träningen förlagd till Ljussevekas konstgräs. Innan dess var inomhusträningen i Rydaholms sporthall en succé deltagarmässigt.

Över 30 personer har deltagit, en otrolig siffra.

Nu väntar Shpetim bara på att vissa trotjänare från i fjol ska ansluta för att stärka konkurrensen ytterligare. Några lär tillkomma när träningen den 2 april förläggs till Munkavallen.

Den första träningsmatchen äger rum på söndag klockan 13, mot Kånna IF på Gröndals konstgräs. Ett träningsläger i Skåne är inplanerat 12-14 april.

Plankan med med benlyft - tufft, tufft.

Plankan med med benlyft – tufft, tufft.

Smidighet och balans tränas: Zelimir och Josef tampas i förgrunden , Mattias och Daniel i bakgrunden.

Smidighet och balans tränas: Zelimir och Josef tampas i förgrunden , Mattias och Daniel i bakgrunden.