Förlust i premiären

Premiären i division 6 blev en jämn och händelserik tillställning med nybildade Lammhults BK som motståndare.

Trots förlust 1-3 (0-1) var Shpetim Bushati inte direkt missnöjd:

– Vi gjorde en ganska bra insats men vi blev lidande av den ojämna planen. Hade vi spelat på plastgräs hade vi vunnit med våra tekniska spelare.

Början till slutet. Lammhults målvakt kastar sig och räddar Karl Dahls straff, och även returen.

Början till slutet. Lammhults målvakt kastar sig och räddar Karl Dahls straff, och även returen.

Gästerna var resliga och unga och väldigt bra på att spela anfallsspel med långa passningar. Flera heta chanser skapades men endera avvärjde Simon Haglund i målet eller slog en Hordaspelare bort bollen på mållinjen.

– Precis vad jag hade varnat för, detta att de skulle tjäna på långa pass, säger Shpetim.

Men Horda bet ifrån rejält och duktige Johannes Widerberg ordnade fram en straff i 30 minuten. Denna krutade Karl Dahl mot mål men duktige Ayhan Jakub räddade. Karl fick returen och då var vi säkra på ledningsmål, men Jakub räddade även den.

I anfallet efter brister Hordas försvarsspel efter ännu ett långpass och Medcit Jakub kan rulla in ledningsmålet.

– Först en missad straff och direkt ett baklängesmål. Det blev en mental störning som vi inte riktigt orkade bära, säger Shpetim.

I andra halvlek fortsatte lagen att växla chanser. Efter ännu en liten tveksamhet kunde Rasmus Johansson göra 0-2 och en kvart därefter sköt Marinus Luttik in 3-0. Men Horda kämpade på och sju minuter före slut slet sig Widerberg igenom igen och fälldes bakifrån. Nu lade han själv straffen ; inget snack rakt i mål, 1-3.

Trots press sista minuterna, inga mål.

– Vår seger var rättvis med tanke på alla chanser och bollar som räddades på linjen, men er målvakt var ju fantastisk. Själva laget har säkert en potential att ta en hel del poäng, menade man i Lammhultslägret efteråt.

Shpetim framhåller Johannes Widerberg, Jakob Gulldén och Karl Dahl som bäst den här kvällen.

Även Simon Haglund var alltså bra, liksom ofta Sorin Marin.

Våra nyförvärv glimtade till ibland, men väger väldigt lätt och visar brist på rutin från riktiga matcher med fullvuxna karlar som motståndare.

– Men jag är säker på att allt blir bättre, säger Shpetim, som nu börjat sikta in sig på matchen mot sitt gamla lag, Dardania , på fredag ( 3 maj).

Horda från start: Haglund – Carlsson D, Stoica, Dahl – Gulldén, Marin – Berber, Reza, Wall F – Widerberg, Ashtiani. avbytare, som alla spelade: Berisha, Wall T, Ortega J och Halili.

Mycket bra domare: Falah Hassan Ali, Växjö.

Varningar: Widerberg och Gulldén, båda ojust spel.

Horda pressade hårt på slutet och Lamhult fick rensa undan. Här är Sorin, Widerberg och Wall framme, men duktige Emil Örnevi tar bollen.

Horda pressade hårt på slutet och Lamhult fick rensa undan. Här är Sorin, Widerberg och Wall framme, men duktige Emil Örnevi tar bollen.