GLÄDJE OCH FÖRVÄNTAN INFÖR SERIEPREMIÄREN

Äntligen seriepremiär! Och äntligen en match på riktigt gräs. På fredag kväll gästar Lammhults BK Munkavallen och hemmalagets målsättning är klar : SEGER!

Hordas publik kommer att möta många nya ansikten i laget, men en stor del av det gamla gardet är fortfarande med, och som synes på glatt humör: från höger ses Sorin Marin, Mito Stoica, Ideal Berisha, Mattias Lundin, Amir Berber, Simon Haglund ( i röd tröja) och Tobias Wall.

Hordas publik kommer att möta många nya ansikten i laget, men en stor del av det gamla gardet är fortfarande med, och som synes på glatt humör: från höger ses Sorin Marin, Mito Stoica, Ideal Berisha, Mattias Lundin, Amir Berber, Simon Haglund ( i röd tröja) och Tobias Wall.

Man måste beundra årets upplaga av Horda AIK. Vintern har varit svinkall och lång, resorna till Värnamo har varit dryga och träningstiderna sena , ibland start 20.30, och obekväma.

Men tränat har man gjort och under erfarne Shpetim Bushatis ledning har man också tränat ofta och HÅRT. Men också målinriktat.

– Det viktigaste är att få dessa nya och unga spelare som inte alltid känner till svensk kultur och mentalitet att bli en lagenhet, säger Shpetim.

– Några av Hordas nya spelare har aldrig spelat på en riktig fotbollsplan förut, än mindre haft domare. Men de är duktiga och tekniska i grunden, säger Shpetim.

En av dessa nya är Muhammedi Reza, flykting bördig från Teheran, numera gymnasiestuderande med drömmar om att bli polis. I sista träningsmatchen gjorde han två mål, men blev också utvisad för en onödig förseelse.

– Det är svårt att förstå hur domarna tänker, men det blir bättre. Och det är roligt att spela riktig fotboll med dräkter, plan och allt. Under min uppväxt spelade jag fotboll från sex på morgonen till elva på kvällen, det existerade inget annat, berättar Muhammedi.

En annan tekniker är Arman Ashtiani från Afghanistan. Han spelar på en sådan dispens som man får när man är asylsökande utan att ha fått uppehållstillstånd.

Från Rydaholm kommer flera spelare som varit mer eller mindre aktiva på senare år, bland andra David Carlsson, Jonathan Ortega, Mattias Lundin, Daniel Valdes och Amir Berber. Från olika Värnamoklubbar har vi hämtat bland andra Armin Rakovic, Zelimir Cavrag, Arbror Haliti, Amel Smajlic och Mostafa Afsah.

Flera av de senaste årens spelare är kvar – till exempel Sorin, Ideal, Simon, Karl, Tobias, Mito, Jakob, bröderna Wall – men vissa trotjänare har dragit sig tillbaka. Dock hoppas vi att dessa snart börjar röra på sig, eller hur Philip, Andreas, ”Kalle” Karlsson , ”Bus” osv.

Hur som helst blir det ett helt annorlunda och mer ”världsomspännande” Horda AIK som ska fightas i division 6 Växjögruppen – där bland annat två heta derbyn mot Bor väntar.

Nytt för året när det gäller ”affischering” är att www.värnamo.nu har en annons om alla matcher, där kan du se datum och klockslag. På den sajten finns ofta matchreferat snabbt upplagda, liksom naturligtvis på den hemsida du just läser.