Ikväll smäller det på Rastavallen i Bor. Det första derbyt mellan Bor SK och Horda AIK i ”modern” tid, dvs efter Hordas omstart med herrfotboll 1986.

Bor har drabbats av flera motgångar senaste åren och trillat hela vägen ned i division 6 efter många fina säsonger i division 4. Nu är man favoriter till att vinna serien, men Horda ser man ändå som en svår motståndare.

– Det ligger rivalitet och grannfejd i luften. Och extra intressant blir det kanske för att Hordas tidigare trotjänare Roberto Montero kommer att spela mittback för oss ikväll, säger Jonas Lindström i BSK.

Även förre HAIK-målvakten Freddy Jarl återfinns  Bor.

Horda har (nästan) starkast möjliga lag. Johannes Widerberg kommer hem från Skåne, Gulldén är åter tillgänglig, förre Borspelaren Philip Berntsson har tränat på bra. På minussidan får man skriva att Simon Haglund inte kan medverka som målvakt på grund av bröllopsbestyr (gifter sig på lördag) och att Muahammed Reza är avstängd. Daniel Valdez vikarierar som målvakt i HAIK.

– Vi är ute efter att vinna. Vi har ett starkt lag och kan kanske överraska, säger Shpetim Bushati, som under veckans träningar sett 22 spelare på måndagen och 20 på onsdagen.

Nu hoppas vi bara att så många som möjligt från Horda kommer och stöttar.