Horda hade ingen chans mot jätteduktiga serieledarna Åby/Tjureda IF i fredagskvällens (31 maj) match på Munkavallen. Det small bakom tappre målvaktsvikarien Daniel Valdes redan efter 3 minuter. 0-7 till slut, halvtid 0-5.

– De var bättre i det mesta, säger tränare Shpetim.

Vikarierande målvakten Daniel Valdes hade mycket att stå i. Redan efter 3 minuter fick han vittja nätet sedan Tobias Karlsson otagbart skjutit intill stolpen. Efter den kallduschen reste sig Horda aldrig.

Vikarierande målvakten Daniel Valdes hade mycket att stå i. Redan efter 3 minuter fick han vittja nätet sedan Tobias Karlsson otagbart skjutit intill stolpen. Efter den kallduschen reste sig Horda aldrig.

Det här var inte Horda AIK:s kväll. På uppvärmningen visade det sig att Philip Berntssons ljumskskada var för svår. Efter en halvtimme fick Muhammed Reza en vrickad fot och en varning när han överdrev följderna av en obstruktion. Visst skulle han fått en indirekt frispark med sig, men…domare Dan Rosu gillar inte teater. Reza fick hur som helst bryta och därmed var det offensiva spelet borta. Mattias Lundin blev också skadad.

Redan efter 3 minuter fick Daniel kapitulera när Tobias Karlssons skott smet in vid stolpen. Sedan satte en man vid namn Oskar Jonsson igång och gjorde 4 mål på raken fram till halvtid. Denne Åbyspelare visade prov på suveränt forwardsspel och man kan ju undra varför han inte spelar i div 3 eller 4.

– Åby var bättre och hade en helt annan klass än vi, bättre på långa och korta pass, bättre fysik, många över 1.90, och även bättre teknik. Efter den olyckliga starten tappade vi markering något som spelade stor roll för resultatet. I andra halvlek blev vi lite bättre och kämpade mer, säger Shpetim.

Åbys tredje målskytt var Christoffer Björklund (6-0).

Ikväll var det ingen som höjde sig i HAIK. Laget saknar desperat flera spelare, som Gulldén i försvaret, Berndtsson och Armani – för att nu inte tala om målvakts-Simon. Valdes gjorde trots allt många fina räddningar, men är ju egentligen utespelare.

Laget fr start: Valdes – Carlsson,  Stoica, Wall F, Dahl –  Rakovic, Berber, Reza, Hallili, Lundin – Marin.

Avb: Puscas, Wall T, Wall M, Pettersson A.

Varningar: Marin (hands), Reza (olämpligt uppträdande, filmning), Pettersson (ojust spel).