Horda fick en hemsk start på hemmamatchen mot Moheda. Efter 20 sekunder stod det 0-1 och efter ytterligare två minuter var det 1-2. Snacka om händelserik matchöppning. Lagen hade varsin halvlek, Moheda den första och Horda den andra, men gästerna var mer effektiva.

Arman Ashtiani dribblade av fem man och gjorde 2-4 som reducering. Då tändes hoppet.

Arman Ashtiani dribblade av fem man och gjorde 2-4 som reducering. Då tändes hoppet.

Direkt efter avspark brast markeringen i Hordas försvar och Kalle Hermansson kunde snubbla in 0-1. Horda gav svar direkt när Amir Berber elegant lobbade in kvitteringen bara 60 sekunder senare. Direkt på Mohedas avspark fick Kalle Hermansson en ny gratisbjudning och gjorde 1-2.

Vid det laget verkade prognosen peka på att det skulle bli cirka 90 mål i matchen om tempot hade hållits, men så blev det förstås inte. Spelet lugnade ned sig och var jämnt och fartfyllt, dock med effektivare gäster.

Lagets skyttekung, snabbe och starke David Bertilsson gjorde både 1-3 och 1-4 sista kvarten på halvleken.

I halvtid fanns det ett visst hopp och efter nya direktiv kom Horda ut med bättre vilja. Flera chanser brändes dock innan vårt nyförvärv från Afghanistan, Armin Ashtiani, dribblade av fyra-fem man och sköt otagbart i mål efter 58 minuter. Ett klassmål!

Horda pressade hela andra halvlek och skapade en rad målchanser. Men effektiviteten var för dålig. Här var det dock nära reducering till 3-4.

Horda pressade hela andra halvlek och skapade en rad målchanser. Men effektiviteten var för dålig. Här var det dock nära reducering till 3-4.

Därefter följde en enorm press och ett riktigt bra passningsspel. Planens bäste, Armin Ashtiani, rullade gång på gång upp Mohedas försvar och slog fina passningar framför mål. Men forwardsinstinkten fanns inte riktigt idag, dvs den som säger till fotbollshjärnan att vara på plats där passningen kommer.

Horda kunde fått oavgjort i den här matchen, men de kraftigt byggda och inte helt genomtränade 23-27-åringarna i Moheda höll emot och kunde genom sin hattrick-Kalle (Hermansson) avgöra 10 minuter före slut.

– Det här var en jämn match, men avgörandet fälldes av att vi var mer effektiva än ni i Horda. Men bra motstånd gjorde ni i alla fall och andra halvleken var helt klar eran, sa ledaren (och spelaren) David Cederlund efteråt.

Han framhåller Andreas Aronsson, Oskar Signahl och David Bertilsson i sitt lag.

– I vårt lag tycker jag Gulldén och Arman gör bästa insatserna. Men vårt försvarsspel är inte bra och nu var det femte matchen utan vår målvakt Simon. Daniel Valdes har kämpat på i målet, men är ju egentligen en utespelare som jag snart vill använda på hans rätta plats. Positiva intryck är att vi kunde skapa så många målchanser. Vi kommer igen, det tar tid att bygga ett lag, säger Bushati.

Denne skribent tycker också att Karl Dahl gör en heroisk insats, liksom David Carlson innan han fick bryta för febersjukdom. Muhammed Reza gör också många fina insatser.

Hordas startuppställning : Valdez – Carlsson, Gulldén, Wall F, Dahl – Reza, Sadeghi, Ashtiani, Puscas – Pettersson, Berber . avb: Berisha, Wall T, Rasouli.

Inga varningar (bra!)

Säker domare: Mehmet Kulasin, Värnamo

Publik: 31 betalande.