Vårsäsongens avslutningsmatch mot Araby blev en ganska dyster historia. Horda förlorade med 7-0 (4-0) mot topplaget Araby, som har före detta Hordatränaren (2011) Roy Gunnarsson vid rodret.

– Jag ser att ni saknar många ikväll. Ni kan bättre, sa Roy efteråt.

Det var en massa problem före match med återbud. Problem med barnvakt, problem med asylansökan, problem på jobbet, problem med hälsan (till exempel Shpetim, däckad av huvudvärk och ev  bihåleinflammation). 

Och under matchen fick vi avsevärda problem med motståndarna.

Med 14 spelare åkte vi till Växjö och Dalbo, Araby Arena. Då hade ett halvdussin uttagna kastat in handduken, men vi som åkte var fyllda av tillförsikt.

Men redan efter 6 minuter small det bakom Simon Haglund. Snabbt uppspel mot vårt högerförsvar, inlägg framför mål och – PANG.

Tio minuter senare var det repris, 0-2.

Men sedan jämnade allt ut sig och Horda skapade flera fina chanser, men avsluten var alltför tama. Faktiskt såg det inte alls så tokigt ut, men så började mittfältet gå på knäna och försvaret tröttnade – 3-0 och 4-0 innan paus.

Efter diverse diskussioner i paus kom Horda ut som ett bättre lag och fortsatte skapa. Men det är tydligt att vi inte har någon forwardstank som i alla lägen forcerar mot mål när inläggen kommer. Det plottras och skarvas och fintas – istället för pang på.

Sista halvtimmen gjorde Araby tre mål och vann alltså med 7-0.

Ingen ska framhållas den här kvällen, men alla som var på plats är beundransvärda som trots alla motgångar går in och sliter och försöker. Nu blir det sommaruppehåll eftersom matchen mot Lammhult 28 juni är flyttad till 8 augusti (i Lammhult).

Dessförinnan hoppas vi att Shpetim sedan länge är frisk och att träningslägret 2-4 augusti blivit en succé. Träningen börjar 31 juli på Munkavallen.

Laget mot Araby: Haglund – Carlsson, Stoica, Dahl – Sorin, Wall F – Afshar,  Reza, Hasnijeh , Valdes – Berber. Avbytare (alla spelade minst 30 min): Jonasson Tobias, Wall Tobias, Rassouli.

Varningar: Stoica och Reza, båda ojust spel.

Suverän domare: unge Love Gidlund.