Fyra mål av Sorin i rafflande derby, 4-4

Lokalderbyt mot Bor, det första på typ 40 år, blev en välspelad och rafflande historia. Horda fick rena drömstarten och ledde med 2-0 efter fem minuter och med 4-2 med kvarten kvar. Men sedan reste sig Bor och kunde kvittera. Matchens gigant: fyramålsskytten Sorin Marin – vilka frisparkspärlor!!!

Drömstart. Efter två minuter gjorde Sorin Marin 1-0 på straff. Här gör han 2-0 bara två minuter senare när han får fullträff med sin vänster från 35 meter.

Drömstart. Efter två minuter gjorde Sorin Marin 1-0 på straff. Här gör han 2-0 bara två minuter senare när han får fullträff med sin vänster från 35 meter.

Horda var nära att knäcka topplaget Bor, som kämpar för uppflyttning. Hemmalaget presterade årets bästa halvlek och visade att den hårda träningen nu börjar ge resultat.

Här kommer Bor in i matchen. På straff reducerar Christian Karlsson (32 min), till 3-2, men Simon Haglund är nära att rädda.

Här kommer Bor in i matchen. På straff reducerar Christian Karlsson (32 min), till 3-2, men Simon Haglund är nära att rädda.

Efter en minut jobbade sig Marian Puscas in i Bors straffområde och blev vårdlöst tacklad bakifrån – straff så klart. Den satte Sorin säkert i mål. Bara tre minuter senare fick Horda en frispark som Sorin smällde in från 35 meter. Ett fantastiskt skott (se bild) som helt ställde Bors vikarierande målvakt Anton Andersson.

På ett fint långskott gjorde Bor en reducering. Christian Karlssons fina långskott överrumplade duktige målvakten Simon Haglund, detta i 15 minuten. Rafflet fortsatte när Reza, Arman, Puscas med flera la upp ett mönsteranfall som avslutades med att Sorin chippade in 3-1 – härligt att se och publiken, 50 betalande, bara njöt av skådespelet.

Efter att ha gjort 3-1 på en chip över målvakten efter mönsteranfall, fullbordar Sorin Marin här sin målkvartett med en rykande frispark som träffar ribban och går in bakom en sprattlande Anton Andersson.

Efter att ha gjort 3-1 på en chip över målvakten efter mönsteranfall, fullbordar Sorin Marin här sin målkvartett med en rykande frispark som träffar ribban och går in bakom en sprattlande Anton Andersson.

Bor gjorde sedan 3-2 på en straff som en av planens bästa spelare, David Carlsson, orsakade när han gick för hårt in i ryggen på en Borforward. Jakob Lindström lade den fint vid stolpen, men Simon var inte långt borta.

Strax innan den motgången hade duktige mittbacken Nils Elf tvingats utgå med en knäskada. Otur för Nils i comebacken, ut efter 3 minuter mot Hånger förra veckan, nu ut efter 30 minuter.

– Men det går i alla fall framåt tiofalt, sa Nils efteråt.

Strax före paus hade Arman Ashtiani en boll i stolpen och Puscas kom för sent på returen. Även Bor skapade en hel del.

Horda höll i taktpinnen även första kvarten i andra. En Borspelare tog med handen efter 16 minuter och frisparken var solklar. Från 30 meter drog Sorin på en otrolig kanon som rammade ribban och dunkande ned i marken bakom en frustrerad Anton Andersson. 4-2, nu var skrällen nära.

Men Bor är vana att resa sig och 13 minuter före slut forcerade man in reduceringen genom Simon Danielsson och fem minuter före fulltid gjorde Albin Svensson 4-4. Slutsignalen kom som en befrielse för båda lagen – man var trötta, det var mörkt och båda hade fått poäng.

Efteråt var Shpetim nöjd med den första timmen.

– Sedan fick de förstärkningar och blev vassare medan vi började tappa i duellerna. Men jag är nöjd med en poäng. Det är ändå ett bra lag med erfarna divison 3-spelare som vi har mött. Vi hade chanser, men det hade de också, menar Shpetim.

Jonas Lindström, spelande tränare i Bor: 

– Som det blev är jag ganska nöjd med resultatet. Vi låg ju under med 4-2. Om det var vår oförmåga eller Hordas kunnande som låg bakom vet jag faktiskt inte. Vi hade i alla fall tänkt pressa högt och stressa direkt från början, men det blev som alla såg precis tvärtom. En kul match i alla fall.

Shpetim är nöjd med hela laget men plussar lite för Karl Dahl, som gjorde en fantastisk insats i första halvlek på sin backplats, och naturligtvis för matchens gigant Sorin Marin. David Carlsson och Nils Elf jobbade bra som mittbackar.

Laget från start: Haglund – Stoica, Carlsson, Elf, Dahl – Wall F, Reza, Afshar, Puscas – Marin, Ashtiani. Avbytare: Wall T (spelade ej), Berber, Zolufi B, Zolufi I, Mahdawian (dessa spelade).

Domare: Marinco Garic, Skillingaryd – hade en tuff uppgift, men helt ok även om Bor gnällde.

Varningar: Sorin Marin, ojust spel, Berat Zolufi.