Bra insats i avslutningen

Horda gjorde en finfin match mot serietrean Araby i sista seriematchen men förlorade med med 1-2 (0-1).

Därmed blev det en jumboplats i tabellen.

– Men med mer effektivitet och mer skärpa på fasta situationer så hade vi kunnat vinna idag, sa Shpetim Bushati efteråt.

Här tänds hoppet. Sorin lägger straffen i 75:e minuten rakt upp i krysset, hårt och kontrollerat.

Här tänds hoppet. Sorin lägger straffen i 75:e minuten rakt upp i krysset, hårt och kontrollerat.

Skador (Elf och Carlsson)  och sjukdom (Dahl) störde som vanligt ritningarna men Horda satte ändå ett bra lag på fötter:

Haglund – Gustafsson Ph, Stoica, Wall F, Afshar – Puscas, Rakovic, Reza, Valdes – Marin S, Ashtiani. Avbytare, alla med: Berisha, Marin A, Zollufi B, Berber A, Mahdawian.

Första halvlek var jämn och ganska välspelad. Båda lagen skapade en del chanser och Horda överraskade med några fina kombinationer. Dock var det gästerna som tog ledningen efter en kvart när Horda tappade markering på en hörna så att Thony Weitberg, mittback, kunde forcera in bollen. 

Horda fortsatte att jobba sig fram i lägen, men antingen var det för många och för sena passningar i gästernas box, eller också  oskärpa. Till exempel kom Berat Zollufi från från halva plan men sköt utanför.

Gästarna Daniel Håkansson sköt 2-0 på ett fräsande skott i andra halvleks upptakt, men sedan tog Horda över. Plötsligt blev det skärpa framåt, mest sedan Philip Gustafsson flyttats upp. Han ordnade den straff som Sorin Marin lade upp i krysset till 1-2 med en kvart kvar och Philip var sedan nära att kvittera i slutminuterna men chippen i friläge gick strax utanför.

– Vi gjorde i alla fall en av årets bästa insatser och nu är det bara att jobba vidare på detta nästa år, säger Shpetim. Han har i dagarna kommit överens med klubben om en fortsättning, vilket alla gläds över. En mer engagerad och kunnig tränare är svart att hitta.

För fina insatser svarade Philip Gustafsson, Fredrik Wall och Mito Stoica i försvaret. Armin Rakovic var bäst på mittfältate och kedjan bjöd årets interne skyttekung Sorin Marin ( 8 mål) på de flesta godsakerna.

– Mitt gamla Horda tillät oss inte att föra matchen utan kämpade och slet. Det kan nog gå ganska bra för dem nästa år, sa Roy Gunnarsson , Hordatränare 2011, efteråt.

Hans bästa spelare var Thony Weitberg och Daniel Håkansson.

Varningar Horda: Rakovic (hans), Reza (sabotage), Afshar (sabotage) och Mahdawian (ojust spel).

Publik: 20 betalande.

Domare: Mehmet Kulsasin – vars enda misstag var att tillåta en Arabyspelare att spela i blå långbyxor som hela tiden irriterade med färgförväxling.

Tack för i år. Hordas A-lag tackar för stödet och kommer tillbaka revanschlystna och vältränade nästa år. ståpende fr v Rakovic, Puscas,Mahdawian, Bushati, Ashtiani, Reza, Stoica, Marin och Zollufi. Knästående fr v: Gustafsson, Haglund, Valdes, Berisha, Wall , Berber, Marin jr, Afshar. Spelare med många matcher som saknas: Carlsson, Dahl, Wall T, Gulldén, Lundin. Vi ses nästa år!

Tack för i år. Hordas A-lag tackar för stödet och kommer tillbaka revanschlystna och vältränade nästa år. ståpende fr v Rakovic, Puscas,Mahdawian, Bushati, Ashtiani, Reza, Stoica, Marin och Zollufi. Knästående fr v: Gustafsson, Haglund, Valdes, Berisha, Wall , Berber, Marin jr, Afshar. Spelare med många matcher som saknas: Carlsson, Dahl, Wall T, Gulldén, Lundin. Vi ses nästa år!