Sedan några veckor tillbaka genomgår omklädningsrummen och andra utrymmen på Munkavallen en rejäl uppfräschning.Det spacklas, målas, borras, spikas och skruvas varje onsdagskväll av skickliga yrkesmän, som tidigare har varit duktiga fotbollsspelare i Horda AIK.

Fyra glada och ideellt arbetande gamla HAIK-lirare; Roger "Stofälle" Andersson, Andreas Lindahl, Fredrik "Fille" Nilsson och Henrik "Bus" Bengtsson. Strax efter fototillfället anslöt den alltid arbetsvillige Tobias Johansson. foto: Torsten Lindberg

Fyra glada och ideellt arbetande gamla HAIK-lirare; Roger "Stofälle" Andersson, Andreas Lindahl, Fredrik "Fille" Nilsson och Henrik "Bus" Bengtsson. Strax efter fototillfället anslöt den alltid arbetsvillige Tobias Johansson. foto: Torsten Lindberg

– Vi tyckte i styrelsen att det var hög tid att genomföra denna renovering. Efter vad jag förstått har någon sådan inte gjorts sedan barackerna kom hit för minst 40 år sedan, säger vice ordföranden Andreas Lindahl.

– Allt arbete som utförs är ideellt, därför är detta möjligt, säger Andreas , som på onsdagskvällen (13 nov) hade sällskap av målarmästare Fredrik Nilsson, elektriker Roger Andersson och de allroundkunniga Henrik Bengtsson och Tobias Johansson.

Omklädningsrum, duschrum och toaletter började bli verkligt slitna och skadade. Åtskilliga fotbollsskor har kastats i väggarna av såväl hemmalag som bortalag och sparkar i besvikelse har träffat bänkar och dörrar.

– Nu har vi tapetserat och målat med ett mönster som gör att alla skavanker och fläckar inte blir så framträdande, säger Andreas.

Uppfräschningen av Munkavallen rimmar bra med den satsning på avancemang som fotbollslaget gör inför 2014.