Framgång: oavgjort mot Tolg

Horda spelade oavgjort 1-1 (0-0) i gruppspelsavslutningen mot Tolg. Ett fall framåt – i fjol fick Horda stryk med 7-1 i serien. Med tre brända frilägen och två ribbträffar kunde Horda till och med ha vunnit.

Bartek Krasowski fri , men bollen strax utanför.

Bartek Krasowski fri , men bollen strax utanför.

Trots avsaknad av flera viktiga spelare gjorde Horda en fin match mot svåra och tunga Tolg. Första halvlek på Kungshall var Hordas. Nye forwarden Bartek Krasowski skapade massor av lägen både åt sig själv och andra , men målen uteblev.

Simon Haglund var tillbaka i målet (en halvlek). Här kommer han att avvärja sedan muren släppt igenom en Tolgfrispark.

Simon Haglund var tillbaka i målet (en halvlek). Här kommer han att avvärja sedan muren släppt igenom en Tolgfrispark.

Istället tog Tolg ledningen på ett fint markskott av Alexander Nilsson-Gårdemark en kvart in på andra halvlek. Vid det laget hade Hordas anstormning kommit av sig och Tolg började dominera. Matchen fördes i ganska högt tempo och med tuffa tacklingar. Hela tiden höll spelarna ändå gott humör och var disciplinerade.

Hårda tag, men ärliga. Majid trycker till axel mot axel i nickduell.

Hårda tag, men ärliga. Majid trycker till axel mot axel i nickduell.

Killar med humor. Tolg leker tv-pucken sedan man vunnit den betydelselösa straffläggningen.

Killar med humor. Tolg leker tv-pucken sedan man vunnit den betydelselösa straffläggningen.

Till slut samlade Horda ihop sig och sedan Bartek Krasowski sprungit sig fri i djupled kunde han lugnt kvittera – välförtjänt.

Den obligatoriska straffläggningen , som bara är till för att i framtiden kunna särskilja lag på samma poäng, vanns av Tolg – varvid man blev på sådant skojhumör at man gjorde en ”tv-puckhög” och alltså låtsades vara vansinnigt glada.

Glada på riktigt var Horda. Det är tydligt att årets upplaga är starkare och mer genomtränat än i fjol. Bäst nu var nämnde Bartek, Emil Ring, David Karlsson och Karl Dahl. På mittfältet slet Johannes Widerberg. Sorin Marin glimtade till ibland.

Laget från start: Svensson, Haglund (varsin halvlek i mål) – Karlsson, Stoica, Afshar, Dahl – Ring, Widerberg, Mahdawian, Sandström – Marin S, Krasowski.

Avbytare, som alla spelade: Wall T, Marin A, Valdes, Rasoulli.

Straffskyttar som gjorde mål: Stoica, Ring, Marin och Widerberg. Missade gjorde Dahl och Valdes.