Inbrott och sabotage på Munkavallen

Horda AIK har de senaste dygnen drabbats av både inbrott och sabotage. Nu kommer klubben att ordna med elektronisk övervakning.

Tidigt på söndagsdygnet bröt sig någon eller några in i klubblokalens kioskdel på Munkavallen. Gallret som skyddar det södra kioskfönstret hade bänts upp (se bild) och därefter har tjuven kunnat ta sig in genom vippfönstret. Godis och kioskvaror till ett stort belopp har stulits, liksom vinterrockar av märket Adidas.  Prishyllor och plaketter har genomsökts.

Inbrottet upptäcktes på söndagseftermiddagen När Matthew och Torsten skulle förbereda B-lagets bortamatch.

Natten mot tisdagen, den 10 juni, har någon kastat in 10-15 stenar, stora som tennisbollar, på fotbollsplanen. Dessa doldes i gräset, som var relativt högt när vaktmästare Edin Tabakovic skulle börja klippa på tisdagsmorgonen.

– Det var bara att lämna in gräsklipparen. Knivarna måste bytas det står helt klart. Återstår att se hur stora skadorna är på drivenheter mm, säger Edin.

Både inbrottet och sabotaget är polisanmält. Upplysningar och tips kan lämnas på 114 14.

När det gäller inbrottet är fingeravtryck säkrade. Horda AIK kommer nu att ordna med elektronisk övervakning i någon form.

– Det är inte så dyrt och väldigt effektivt. Vi har avdelat folk som undersöker kostnader och möjligheter, säger Torsten Lindberg.

– Jag vet inte om de båda brotten hänger ihop, men de ligger onekligen nära varandra i tiden.