Sista vårmatchen blev en mörk historia för Horda AIK. Inte nog med att det blev förlust 1-2 (0-1) mot ett inte alltför märkvärdigt Göteryd. Lagkaptenen Johannes Widerberg blev dessutom illa skadad i benet och är förmodligen borta en längre tid. En missad straff och allmänt tjafs efter matchen gjorde inte kvällen roligare.

Det syntes direkt att Horda, för kvällen med 4-4-2-formering inte var tända den här kvällen. Göteryd, med endast 13 man i truppen, var desto mer på hugget och tog kommandot.

Man tog också ledningen efter 17 minuter genom Viktor Lööf som väldigt enkelt fick komma i skottläge. Hans inte alltför hårda skott träffade stolpe-stolpe in bakom Simon.

Det verkade som en väckarklocka och genom Bartek Krasowski med flera skapade Horda några fina lägen. Men gästerna hade en jätteduktig målvakt i Gusten Mårtensson och ett väl fungerande försvar.

– Våra spelare var som kungar, de trodde de var proffs. Ingen kamp alls, säger Shpetim.

Det såg inte omöjligt ut i halvtid och Horda verkade ha bättre kondition. Bartek skapade flera frilägen men Mårtensson var verkligen bra. Det visade han i 60:e minuten när han tog en straff från Sorin.

– Det är den första straff jag missat i hela mitt liv. Jag lade den en meter innanför stolpen, men det var inte nära nog, säger Sorin.

En kvart före slut tog han revansch genom att med bland annat skallen forcera in den efterlängtade kvitteringen. Men ingen glädje består. Göterydsbacken Robin Peltola sköt ett markskott från 30 meter intill Simons högra stolpe och in i mål. Detta bara 1 minut efter Hordas kvittering.

Horda fortsatte jaga kvittering, men när lagkaptenen Johannes Widerberg skadades i benet så illa att han senare fick uppsöka akuten med kraftiga smärtor, ja då kom forceringen av sig.

Göteryd vann rättvist. För Horda blir det nu att slicka såren. Två träningspass innan sommaruppehållet och sedan träningsläger 2-3 augusti kanske kan göra susen.

Ingen i Horda var sig riktigt lik den här kvällen. Om någon ska ha överbetyg blir det Karl Dahl  och  Krasowski.

Publik : 42 betalande.

Laget från start: Haglund  – Afshar, Wall F, Gustafsson, Persson – Ring, Widerberg, Carlsson , Dahl – Marin, Krasowski. avbytare: Sandström, Berber, Mahdawian, Stoica och Ahmedi.

Domare: Marinco Garic – borde varit tuffare. Visade bort gästernas tränare Bengtsson, borde ha gett rött kort till den som fällde Bartek i friläge.