Satsning i höst – nyförvärv klart

Inför höstsäsongen har Horda AIK jobbat på att skaffa förstärkningar med avsikten att höstsäsongen ska bli bättre än vårsäsongen. Vi har lyckats med att värva  Alexandru Zamfir född 1987, som studerar vid universitetet i Växjö.

Alexandru är en erfaren och teknisk  fotbollsspelare som efter sin ankomst till Sverige har spelat i bland annat Rottne i division 5  och Tolg i div 6. Alexandru är mittfältare och back. Han ansluter när träningen återupptas den 31 juli klockan 18. Horda AIK har haft positiva resonemang med Tolgs IF i sommar, något som alltså utmynnade i denna övergång.

Vi har också fört resonemang med ett par andra kvalificerade spelare. Det är osäkert hur dessa avlöper. Men med Erion Nishkus återkomst, nyförvärvet Alexandru och spelare vars skador  har läkt kan vi nog se fram mot större poängskörd än de sex poäng vi drog in i våras.

Den 2-3 augusti genomför vi ett tvådagars träningsläger i Vrigstad. Det blir två pass på lördagen och träningsmatch mot Vrigstad B på söndagsmorgonen. Eventuellt tränar vi även efter lunch på söndagen.

Serien startar sedan med svår bortamatch mot Dannäs måndagen den 11 augusti. B-laget har nypremiär dagen före, söndagen den 10 augusti mot Lagan B.

Vissa frågor har under sommaren ställts till bland annat undertecknad om hur organisationen för herrfotbollen ska se ut i höst. Svaret är att undertecknande Torsten Lindberg som sportchef med övergripande ansvar fortsätter att leda fotbollsverksamheten och stötta som instruktör när det behövs.

Shpetim Bushati är huvudtränare med full beslutanderätt över träningsupplägg och laguttagning. Fredrik Wall och Matthew Griffin är assisterande tränare och tjänstgör varannan vecka.