Dramatik i slutet när Horda fick 2-2

Sammanlagt 14 varningar som resulterade i  två lindriga utvisningar, hård kamp, skäll på domaren och Hordakvittering på straff med en minut kvar. Det var kamp och action i Hordas möte med duktiga Råstorp/Timsfors IF.

Upp i krysset! Alexandru Zamfir sätter kvitteringen med en straff i krysset i sista sekunderna. Målvakt Ted Nilsson känner bara luftdraget...

Upp i krysset! Alexandru Zamfir sätter kvitteringen med en straff i krysset i sista sekunderna. Målvakt Ted Nilsson känner bara luftdraget…

Gästande lag kom sent till matchen, bara 30 minuter före start.

– Kom iväg sent och underskattade avståndet till ert Horda från Markaryd, sa busschauffören.

Det blev ingen lång uppvärmning för gästerna och till en början var de yrvakna. Men efterhand tog de tag i matchen och satte Horda på prov.  Detta inför ögonen på Lars Jacobsson, nyligen sparkad från Mjällby AIF i allsvenskan, tidigare i Halmstad BK, huvudtränare i Öster mm. Och bland annat riksinstruktör hos Svenska Fotbollförbundet.

– Välkommen till Munkavallen…men vad förskaffar oss den äran, sa undertecknad som ju träffat Lars både i egenskap av  reporter, domare och förbundsinstruktör.

Lars: -Råstorp var det första lag jag tränade. Och så är min son Johan med och spelar.

Denne Johan var ofin nog att ge gästerna ledningen på en fin nick efter hörna i 28 minuten.

– Jag borde kommit ut och tagit bollen. Är inte alls nöjd, säger målvakt Simon Haglund, som i övrigt gjorde en fin match med väl timade utrusningar mm.

Horda hade ett par fina chanser i första halvlek. Philip Gustafsson var ständigt farlig och hade en nick i friläge strax över på inlägg från Amir Berber, bra för dagen som högermittfältare.

I halvlek och fortlöpande i andra gjorde Shpetim Bushati olika förändringar. Erion Nishku fick en offensivare roll, David Olsson byttes in för att riva och slita. Förändringar i backlinjen också.

Det såg så lovande ut ända till Majid Mahdawian fick sin andra varning och blev utvisad efter 56 minuter. Men det skulle vända. Efter 68 minuter fick Erion Nishku en fin djupledsboll och kom fri. Råstorps mittback höll fast Erion , men han kunde hålla emot och lade in bollen till 1-1.

När gästernas lagkapten, duktige Ruslan Tetoyev , lyckades prata till sig sitt andra gula kort och blev utvisad, gled initiativet över till Horda.  Det såg ändå ut att sluta 1-1 , men tre minuter före slut fick gästerna en hörna och den förvaltade Christoffer Broman in i mål – som vanligt markeringsmiss på hörna och inlägg i Horda och baklängesmål för fjärde matchen i rad.

Horda var inte besegrat, gjorde snabb avspark och fick upp bollen i anfallsäge. Erion Nishku drog på ett skott som en Råstorpspelare stoppade med handen.

– Han höll upp händerna och skyddade huvudet och stoppade samtidigt bollens väg mot mål. Alltså en solklar straff, sa domare Victor Dancea efteråt.

Vårt nyförvärv Alexandru Zamfir steg fram och lade straffen upp i vänstra krysset (se bild). Vilken beslutsamhet!

Efteråt var Råstorp inte nöjda, tyckte att Horda spelat för hårt. Det ligger en del i den kritiken. Själva var gästerna fula i mun och protesterade, svor och höll på. Inget vi gillar i Horda – och inte domaren heller.

Shpetim Bushati: Jag är nöjd med en poäng. Vi möter ett lag som ligger i toppläge och har många spelare som är välutbildade och har spelat i högre serier. Men vi gör också ett bra jobb. Han framhåller i sin spelarkritik Alexandru Zamfir, Erion Nishku, Philip Gustavsson och Johannes Widerberg.

Publik: 50

Domare: Victor Dancea – bestämd med mycket att göra

Varningar Horda: Majid Mahdewian 2 st = utvisning för ojust spel, Mostafa Afshar (ojust spel), avstängd nästa match, Philip Gustafsson, Amir Berber, Johannes Widerberg , Alexandru Zamfir, alla fyra ojust spel.

Laget från start : Haglund – Afshar, Lindqvist, Zamfir, Dahl – Berber, Nishku, Widerberg, Sandström – Marin S, Gustafsson . avb, alla spelade: Olsson, Ahmedi, Mahdawian och Marin A.