Horda föll mot starkt Agunnaryd

Horda förlorade med 3-0 (2-0) borta mot ett starkt Agunnaryd. Hemmalaget var väldigt välorganiserat och hade massor av chanser. Vår målvakt Jesper Svensson var en av orsakerna till att det inte blev större förlustsiffror.

Jesper Svensson var bra redan i B-lagsmatchen mot Kånna och fick nu chansen i A-laget och gjorde en fin insats. Här har han avbrutit Agunnaryds försök  att göra mål genom att klara i luften och hamna på marken med bollen i behåll

Jesper Svensson var bra redan i B-lagsmatchen mot Kånna och fick nu chansen i A-laget och gjorde en fin insats. Här har han avbrutit Agunnaryds försök  att göra mål genom att klara i luften och hamna på marken med bollen i behåll

– Visst var det kul att få göra en bra match, men det hjälpte ju inte, sa hockey-Jesper efter 90 minuters fullt jobb.

Agunnaryd var klart bättre i det mesta , medan Horda drogs med en massa skavanker och avstängning (skyttekung Bartek).

Anfallssspelet var inte bra, förr dålig rörlighet och omöjligt för mittfältatet att slå fram passningar. Försvaret under ledning av Mito Stoica – bra – och Zamfir – smärtfylld – kämpade på första 30 minuterna mot övermakten men fick ge sig till slut när klasspelaren Ernad  Sadiki  gjorde 1-0 och duktige Linus Nilsson 2-0 efter fast situation , sjunde matchen i rad med baklängesmål markeringsmiss vid inlägg.

– Det kvittar hur mycket vi tränar på detta, det blir aldrig bra, sa tränare Shpetim Bushati efteråt.

2-0 i halvtid kändes inte omöjligt men sedan kom David Carlssons onödiga utvisning i 60:e minuten. David gjorde nu comeback och var hyfsat bra. En varning i första halvlek fick han genom att fälla en Agunnarydspelare på väg igenom. Den kändes motiverad. Men att sedan fälla en annan vid mittlinjen var obetänksamt och dumt. Utvisad alltså och borta mot Hamneda.

Horda skärpte till spelet och gjorde en hyfsad slutspurt men allt var ju förgäves när Michael Karlsson gjorde 3-0 25 minuter före slut.

– Idag förlorar vi på grund av kommunikationsmissar i försvaret. Vi var inte tillräckligt aggresiva heller. Flera spelare kom hit med skavanker och skador, inte heller bra, säger Shpetim.

– Mina bästa spelare idag var Jesper Svensson som bara gjorde ett misstag, vid 2-0 till Agunnaryd, och Johannes Widerberg och inhoppande Erion Nishku, säger Shpetim.

Agunnaryd hoppas gå upp i femman genomkval. De tyckte Horda var helt ok och var lättade över att skyttekungen vår, Bartek, var avstängd.

Horda möter seriesegrande Hamneda på lördag på Munkavallen och sedan Göteryd borta den 28 september.

Laget från start : Svensson – Carlsson, Zamfir, Stoica, Dahl – Wall F, Widerberg, Kadhim, Sandström – Gustafsson Ph, Marin S . avbytare som alla spelade: Berber, Marin A, Mahdawian,Ahmedi och Nishku.

Varningar : Carlsson (2) utvisning, Gustafsson 1, Mahdawian (avstängd nästa match)

Publik : 60

Domare: Rasim Salkanovic