Luften gick ur mot jumbolaget

Luften gick ur delar av Horda AIK-laget redan på väg till bortamötet mot  jumbon Hånger. Jonathan Lindqvist med passagerare fick punktering i Våxtorp och hela laget drabbades sedan av punka i andra halvlek. Men första halvlek var den bästa på länge…

Luften ur! Punka på väg till matchen. Nu var goda råden dyra: fr v bilföraren Jonathan (bakom däcket delvis) Simon Haglund, Johannes Widerberg som ledde däckbytet, assisterad av Bo-Göran med goda råd, samt Karl Dahl, alltid positiv.

Luften ur! Punka på väg till matchen. Nu var goda råden dyra: fr v bilföraren Jonathan (bakom däcket delvis) Simon Haglund, Johannes Widerberg som ledde däckbytet, assisterad av Bo-Göran med goda råd, samt Karl Dahl, alltid positiv.

Samma Hånger som inte kunde mobilisera något B-lag utan lämnade en illasmakande walkover i söndags – och fick böta 1300 kronor – hade nu fem dagar senare gott om folk och duktiga spelare, inkallade division 4-veteraner mm.

Men så var det inte heller något superettanmöte mellan Värnamo och Hammarby som konkurrerade den här kvällen (5 sept).

Redan i Våxtorp gick luften ur Horda när Jonathan med bl a Simon Haglund i bilen fick punktering. Mest tack vare Johannes Widerberg och Karl Dahl, med Lillen  och mig som åskådare, blev däcket bytt.

Där djädrar satt den ropar Krasowski sedan nickat in Berbers inlägg och gjort sitt 14:e mål för säsongen.

Där djädrar satt den ropar Krasowski sedan nickat in Berbers inlägg och gjort sitt 14:e mål för säsongen.

Under första halvlek i Hånger gjorde Horda sin bästa halvlek på länge och ledde med 1-0 efter mål (18 min) på nick av skyttekung Krasowski efter ett fint inlägg av Berber som frispelats elegant av Sorin Marin. Krasowski hade flera bra lägen som han jobbade fram. Vid ett tillfälle kom han helt fri och var sex-sju meter onside efter genomskärare av Sorin. Då kom signalen för offside, ingen fattade något. Ett helt värdelöst agerande av domare som får döma A-lagsfotboll.

Domare Marico Garic medgav efteråt att han gjort en dålig match och verkade lite ledsen för det. Han var sig inte alls lik och missade massor av situationer, bland annat kapningar av vår farlige skyttekung. Marinco hade också noll koll på röran runt avbytarbänkarna där det var 8 civila personer extra runt Hångers bänk som skrek otidigheter mot Hordas spelare. Emellan bänkarna stod ett gäng värnamobor. Som bekant är det hemmalaget som är ansvarigt för arrangemangen. När jag påpekade detta strul för hemmalagets ordförande, var det för döva öron.

Hemmalagets Jonas Lindahl är en trevlig kille vid sidan av planen men han borde blivit utvisad, liksom vår egen Bartek Krasowski (onödiga angrepp).

I andra halvlek vände Hånger på steken, Först det obligatoriska ”vi-förlorar-luftduell-och-mål-bakåt” vid fast situation efter 15 minuter. En kvart senare räddar Simon ett fräsande skott och tippar bollen i ribban. Men Hånger tar returen och Mildaeus krutar in segermålet.

Shpetim Bushati: – Vi gör en jättebra första halvlek, men i andra börjar vi förlora närkamper och är dåliga i huvudspelet. Hånger har mobiliserat olika äldre spelare bara för att vinna mot oss och det har de gjort nu två gånger.

– Våra bästa ikväll var debuterande Ahmed Kadim, Karl Dahl, Johannes Widerberg, Alex Marin och Philip Gustafsson, säger han.

Varningar till Erion Nishku, Simon Haglund, Bartek Krasowski och Philip Gustafsson.

Laget från start: Haglund – Wall F, Lindqvist, Gustafsson, Dahl – Berber, Widerberg, Nishku, Sandström – Marin S, Krasowski. Avbytare (alla med): Marin A, Olsson D, Kadhim, Pettersson A.