Horda AIK förlänger tränarkontraktet med Shpetim Bushati, 57. Den 1 oktober skrev Shpetim och klubbordföranden Andreas Lindahl under ett ettårskontrakt.

Det innebär att 2015 blir den tredje säsongen i rad för den populäre fd stormålvakten och integrationssamordnaren från Tirana och Värnamo.

– Vi är mycket nöjda med Shpetim, säger Lindahl.

Shpetim hade flera andra anbud att ta ställning till, men fastnade för Horda.

– Här finns en organisation som jag aldrig tidigare sett på den här nivån, en fin anläggning med goda träningsmöjligheter och en trupp med spelare som är utvecklingsbara, säger Shpetim.

– Hur ledarstaben ska se ut under Shpetim är inte klart. Vi jobbar med flera olika alternativ och egentligen är det ingen brådska. Tills vidare ska vi bara spela tvåmål en gång i veckan på Kungshalls konstgräsplan med start 6 oktober klockan 18, säger sportchefen Torsten Lindberg, vars kontrakt också gick ut 1 oktober.

– Hur det blir för min del är inte klart, men på ett eller annat sätt kommer jag att hjälpa till i föreningen. Framåt jul lär det ha klarnat , beroende på vilken arbetstid som står till förfogande, säger Torsten, som funderar på erbjudanden om vissa andra uppdrag inom fotbollen.

Såväl 2012 som 2013 kom Horda sist i division sex men i år blev det ett fall framåt med en sjätteplats.

– Fyra nyförvärv har succesivt kommit i höst och vi jobbar med två-tre man till. Om allt faller på plats måste målsättningen bli att vara med i toppstriden.

Som det ser ut nu när det finns 50 licensierade spelare så kommer föreningen att ha både A-lag och B-lag i seriespel.