Horda släpper Pau och Marin till Värnamo

Horda AIK har släppt Henry Pau och Alexander Marin till IFK Värnamo. 16-årige forwarden Pau och 15-årige mittfältaren Marin har antagits vid IFK Värnamos ungdomsakademi.

– Klart vi släpper dem och ger dem en möjlighet till utbildning i en klubb som fostrat så många proffs. Men vi i Horda, och även Rydaholm, har också medverkat till de här grabbarnas utveckling och har fått garantier om framtida ersättningar, liksom om att grabbarna får gå tillbaka hit när de vill, säger Torsten Lindberg, ordföranden i Horda AIK.

– Dock måste jag säga att IFK agerat lite stöddigt och tycks  tro att de kan diktera villkor hur som helst gentemot småklubbarna i området. De lade till exempel in grabbarna på hemsidans presentation av truppen Tipselit med tillhörande lagbild, flera månader innan de var spelklara. Det fick dom, motvilligt, ta bort medan vi förhandlade. Men nu är de alltså spelklara.

Läs mer på www.värnamo.nu

http://värnamo.nu/sport/ifk-varvar-fran-horda/