SUCCE` I PREMIÄREN , 6-0

Horda svarade för en knallsensation och bjöd på stor underhållning i seriepremiären. En av seriefavoriterna, Hinneryds IF som i fjol spelade i femman, fick stryk med hela 6-0 (1-0) på Munkavallen.

Bildtext: Arman Ashtiani gör det viktiga 1-0, duktige målvakten Phlip Lindberg blir överlistad

Bildtext: Arman Ashtiani gör det viktiga 1-0, duktige målvakten Phlip Lindberg blir överlistad

Stor matchvinnare blev Arman Ashtiani som gjorde tre läckra solomål. Det första kom i 29:e minuten sedan han dribblat sig fram och petat bollen förbi Hinneryds duktige målvakt. Innan dess hade matchen varit jämn , med ett litet övertag för de rutinerade gästerna. Båda lagen hade chanser i första halvlek men mest var det kamp och sumpade lägen på den något ojämna planen. I halvlekens sista minut fick Horda en straff för hands, en straff som duktige  Philip Lindberg räddade trots att Alexandru Zamfirs skott inte var så tokigt.

I andra halvlek gick Horda på knockout i en våldsam offensiv. Inom loppet av 20 minuter i upptakten var fyra mål till gjorda mot chockade gäster: 2-0 Ashtiani, soloraid, 3-0 Omar Jebar , snygg skarvning runt målvakten, 4-0 Erion Nishku, välplacerat skott. 5-0 gjorde nyförvärvet Elnes Hajrovic , duktig i sin debut för nya klubben, innan Arman briljerade med 6-0 i form av en genomspringning och chip över målvakte.

Arman efteråt:

– Det var jätteskoj att få göra tre mål i min återkomst till Horda. Jag trivs fint här. Alla mina mål var solonummer och det är jag nog bäst på, säger Arman, som nu är tillbaka från IFK Värnamo.

Bra lagspel

Fyra målskyttar och en "assistent": överst från vänster Erion Nishku, Omar Jebar, Armand Ashtiani, Elnes Hajrovic.

Fyra målskyttar och en "assistent": överst från vänster Erion Nishku, Omar Jebar, Armand Ashtiani, Elnes Hajrovic.

Under hela andra halvlek spelade Horda kraftfullt och teknsiskt. Lagets kondition var överlägsen de rutinerade gästernas. Dessa skapade ändå en del farligheter men försvaret som anfördes av Zamfir, Philip, Kalle och målvakts-Simon höll rent.

Hinneryd klagade på att de aldrig fick tag i mittfältet. Där dominerade Mohammed Reza och Joahannes Widerberg med hjälp av Johan Sandström och överraskningen Hajrovic.

Både Ashtiani och Nishku selade ett stort forwardsspel.

– Ja ni hade verkligen några som var väldigt skickliga tekniskt och det var de som knäckte oss. Själva gjorde vi några bra grejer men vi trivdes inte alls på den här gräsplanen, vi är ju vana vid konstgräs, sa Hinneryds tränare, som bara ville framhålla målvakten Lindberg, som gjorde två straffräddningar.

– Det blir något helt annat den 26 juni hemma hos oss i Hinneryd, då vinner vi.

Shpetim, Hordas tränare, var mycket nöjd:

– Jag hade trott på seger men inte så här stor. Vi har nu flera klasspelare i laget och bäst  idag var förstås Ashtiani. Men även Zamfir och Widerberg betyder mycket.  Det mest glädjande var ändå  att vi gjorde en laginsats med alla spelare, även avbytare, på hög nivå.

– Vi får inte fira för mycket. Vissa har lätt för att tro att de är kungar, men nu väntar svåra Råstorp borta på onsdag. Det gäller att få ner de här killarna på marken.

Laget: Haglund – Gustafsson, Zamfir, Majhdawian (ut tidigt, ljumskskadad, ersatt av Aman), Dahl – Hajrovic, Widerberg, Reza, Sandström – Ashtiani, Nshku. avbytare:  Aman, Marin S, Anderberg, Jebar, Dorohonceanu (mv reserv).
Domare: Lennarth Svensson, Skillingaryd – inga problem.
Varning: Muhammed Reza, olämpligt uppträdande.
Publik: 20 betalande (en liten besvikelse, men till nästa match den 8 maj kommer det säkert fler, vem vil missa sådan här fotboll).