Ny seger – fem mål av Arman

Horda gjorde en ny kanonmatch när svårspelade Göteryd utklassades med hela 6-0 på torsdagskvällen. Matchvinnare igen: Arman Ashtiani, som gjorde hela fem mål och imponerade stort på både motståndare och publiken runt Göteryds idrottsplats.

Ettan kom... och vikarierande lagkapten Henrik Annmo, en annan av kvällens giganter, kom för att gratulera (foto: TL).

Ettan kom… och vikarierande lagkapten Henrik Annmo, en annan av kvällens giganter, kom för att gratulera (foto: TL).

Hordas segertåg fortsätter. Efter 4-1 mot Råstorp/Timsfors i höstupptakten var förhoppningarna stora inför bortamatchen mot de välväxta grabbarna från Göteryd, som beskegrade Horda i våras (3-2). Men några sena återbud störde, särskilt lagkapten Widerbergs insjuknande och beskedet från Zamfir att han bara kunde gå för halv maskin, men det skulle gå bra ändå.

Horda tog kommandot direkt och skapade lite halvchanser första tio. Efter 13 minuter tog sig Arman fram i skott läge 20 meter från mål och stänkte in 1-0. Fem minuter senare gjorde han 2-0 sedan Elnes, också mycket duktig, blivit fälld på straffområdeslinjen. Straffen lades in elegant bakom en bortfintad målvakt.

0-2 i halvtid

Göteryds målvakt bortfintad på straffen fram till 2-0.

Göteryds målvakt bortfintad på straffen fram till 2-0.

Göteryd kom sedan in i matchen igen, men Hordas försvar spelade bra. 0-2 ”bara” i halvlek.

I andra halvlek tog medelåldern hos hemmalaget och deras kraftödande spelstil tillsammans med värmen ut sin rätt och det banade väg för närmast total Hordadominans som resulterade i fyra mål och fyra träffar i ribba/stolpe.

I 58:e minuten lobbade Arman in 3-0 efter ett sologenombrott, 4-0 kom i 66:e minuten på närskott efter nytt genombrott. Tio minuter därefter stack Philip Gustafsson emellan med ett kallt mål – innan Arman gjorde sitt femte med tio minuter kvar.

-Fem mål har jag aldrig tidigare gjort i Sverige. Däremot hemma i Persien när vi spelade mot ett lag några divisioner under oss i en träningsmatch. Då gjorde jag faktiskt elva mål.

-Det är roligt i Horda, men jag siktar förstås uppåt i seriesystemet. Jag kanske stannar men får jag ett fint anbud från någon klubb i högre serie så måsta jag nog överväga det, säger Arman.

Shpetim nöjd, många bra

Henrik Annmo dominerade mittfältet och var nästan alltid först på bollarna.

Henrik Annmo dominerade mittfältet och var nästan alltid först på bollarna.

Horda uppträder som ett lag och med toppar som blommar ut med jämna mellanrum. I går var förstås Arman kungen, men toppfina insatser signerade också mittfältsstrategen Henrik Annmo, backlinjens Sorin Marin, Philip Gustafsson, Isac Anderberg och Karl Dahl och målvakten Simon Haglund, med fina utrusningar och dirigerande av backlinjen. Erion Nishku också bra liksom löpstarke Hajrovic (som dessutom svarade för det bästa målet, nämligen kvällsmålet på kyckling hem i bussen).

Laget: Haglund  – Gustafsson, Anderberg, Marin, Dahl – Hajrovic, Annmo, Jebar – Martinsson, Ashtiani , avb som spelade: Zamfir, Khalid, Abdisalan, Sacirovic. Badon spelade inte.

Varning till Zamfir, avstängd nästa match.

Domare: Martin Andersson – lite skönhetsfel i sin första division sexmatch, men fullt godkänd.