Ännu en smäll, 0-6 i Traryd

Katastrof! Horda gör sin sämsta match på flera år just när det gäller som mest och förlorar borta mot Traryd med hela 6-0. Och vad värre är, den fina lagandan och kampmoralen är borta. Det verkar som om Hordas unga och orutinerade lag inte står distansen ut rent mentalt, kanske förståeligt men tråkigt ändå.

Viktiga spelare saknades och Horda hade otur med domsluten och med avsluten, men det är ingen ursäkt. Att hemmalagets målvakt Hegyessy är seriens bäste och räddade rader av frilägen är möjligen en delförklaring.
Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 2 minuter redan när Mentor Mikkali omarkerad fick bollen vid straffområdeslinjen och sköt för bi Simon.
Horda tog sedan över och radade upp chanser ; Arman helt fri och lobbade över målvakten, men utanför. Elnes ensam med målvakten, räddning av Hegyessy, Elnes ensam igen, bollen strax utanför. Och så vidare.
Kanske var det matchavgörande när unge domaren Martin Andersson inte riktigt pallade när Arman Ashtiani hade dribblat av hela försvaret och blivit kapad av målvakten Hegyessi. Straff och målchansutvisning var ett solklart domslut, men som så ofta blev det en resultatlös hörnspark.
-Jo det får jag erkänna att det var en riktig kapning av mig. Jag förstår Hordaspelarnas frustration, sa Hegyessi efteråt.
Mål och en man mer i en timme hade varit avgörande förstås!
Det är i sådana här situationer som orutinen visar sig.
I halvtid var det ändå ganska uppåt. Allt tydde ju på att Horda skulle vinna ändå – vi var ju det bättre laget.
Men två försvarstabbar och markeringsmissar i 48:e och 52:a minuterna utnyttjades effektivt av Traryds rutinerade forwards. Vid 3-0 satsade Horda framåt och skapade ännu mer chanser , innan 4-0 kom och sedan 5-0 och 6-0..
Det här var en kolsvart kväll, som inte blev ljusare av diverse tjafs efteråt.
Aman utvisad (två varningar), Zamfir varnad också.
Det enda positiva var att Horda säkrade tredjeplatsen, den bästa placeringen på sex år, och vid seger mot Hånger hemma nästa söndag kl 16.00 finns det chans till kval.
Laget: Haglund – Aman , Anderberg, Zamfir, Dahl – Hajrovic , Mahadijan,Reza, Jebar – Ashtiani, Martinsson . Avb : Diriye, Diriye, Gustafsson, Sacirovic Abdisucru.